Отидете към основна версия

5 174 32

Електрическото Audi Q4 е по-евтино от аналогично Q5 с дизелов двигател

  • audi-
  • q4 e-tron-
  • q5-
  • e-tron

Кой от двата автомобила бихте избрали?

До съвсем скоро се смяташе, че електрическите автомобили са изключително скъпи и сравнението им с аналогичен модел с бензинов или дизелов двигател нямаше смисъл или поне така смятат по-голямата част от хората. Оказва се, че това вече не е така или поне не при някои модели.

Доказателство за това е разликата в цената между Audi Q4 e-Tron и аналогичното по размери Audi Q5 с дизелов двигател. По-отношение на размерите, Q5 разполага с 8см по-дълго междуосие и 7.5см повече цялостна дължина, както и с около 3см по-голяма ширина сравнение с електрическото Q4, но въпреки това можем да определим размерите им като сходни.

Базово Q4 e-Tron, започващо от 87 725 лева според ценовата листа на марката в България се задвижва от електромотор монтиран в задната част и мощност от 170 конски сили, който в комбинация с 55кВч батерия осигурява пробег от малко над 300 километра.

От друга страна Q5 със сходно базово оборудване и дизелов двигател със 163 конски сили и предно задвижване в комбинация с автоматична скоростна кутия със седем скорости пък ще ви струва 89 155 лева, отново според актуалната ценова листа на Audi България.

Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 9 гласа.

Свързани новини