23 Септември, 2021 16:41 5 122 32

Електрическото Audi Q4 е по-евтино от аналогично Q5 с дизелов двигател

  • audi-
  • q4 e-tron-
  • q5-
  • e-tron

Кой от двата автомобила бихте избрали?

Електрическото Audi Q4 е по-евтино от аналогично Q5 с дизелов двигател - 1

До съвсем скоро се смяташе, че електрическите автомобили са изключително скъпи и сравнението им с аналогичен модел с бензинов или дизелов двигател нямаше смисъл или поне така смятат по-голямата част от хората. Оказва се, че това вече не е така или поне не при някои модели.

Доказателство за това е разликата в цената между Audi Q4 e-Tron и аналогичното по размери Audi Q5 с дизелов двигател. По-отношение на размерите, Q5 разполага с 8см по-дълго междуосие и 7.5см повече цялостна дължина, както и с около 3см по-голяма ширина сравнение с електрическото Q4, но въпреки това можем да определим размерите им като сходни.

Електрическото Audi Q4 е по-евтино от аналогично Q5 с дизелов двигател

Базово Q4 e-Tron, започващо от 87 725 лева според ценовата листа на марката в България се задвижва от електромотор монтиран в задната част и мощност от 170 конски сили, който в комбинация с 55кВч батерия осигурява пробег от малко над 300 километра.

Електрическото Audi Q4 е по-евтино от аналогично Q5 с дизелов двигател

От друга страна Q5 със сходно базово оборудване и дизелов двигател със 163 конски сили и предно задвижване в комбинация с автоматична скоростна кутия със седем скорости пък ще ви струва 89 155 лева, отново според актуалната ценова листа на Audi България.


Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ВикиЛексъсВарна

    25 0 Отговор
    Влязох в графа налични нови автомобили на Ауди България и Ку 5 и най-евтиния наличен Ку 5 в София с 5 г. гаранция или 150 000 км. е с цена.....дръжте се.....136 000 лева за 204 коня дизел произведен 2021г.!!!
  • 2 Гост

    10 11 Отговор
    Цената на електрическата версия сигурно е без батерията.

    Коментиран от #4

  • 3 ВикиЛексъсОсло

    22 0 Отговор
    В сектор налични автомобили на Ауди България единственият за споменатите 89 000 лв. е миниатюрното Ауди А3 спортбек 150 коня....чисто нов КУ 5 за под 125 000 лева с 5 г. гаранция НЯМА!!!!!!!
  • 4 Хахахаха

    13 4 Отговор

    До коментар #2 от "Гост":

    Това беше преди години! Сега са на една цена, а скоро и ще са и по-евтини! Така, че дръжте се!
  • 5 Радо

    10 18 Отговор
    Естествено, че дизела избирам - все пак не съм дебил!!

    Коментиран от #25

  • 6 Ами хайде честито, антиелектрици!

    10 6 Отговор
    отпадна още една от любимите ви опорки. Хайде сега сметнете за колко хиляди километра ще си купите гориво с разликата в цената между дизелов и електрически автомобил?

    Коментиран от #9

  • 7 Радо

    16 8 Отговор
    Разсъждавате като бедни хора, защото сте бедни наистина и търсите икономията във всичко. Кой средно богат човек ще си купи електрическо Кю4 с пробег 300км. в идеални условия, в реални около 240 примерно, и постоянно ще се чуди и отделя време, за да го зарежда някъде...а иначе пълня нафтата за 5 мин. на бензиностанцията догоре и карам 1000км. без да мисля за бробези и простотии дали ще закъсам някъде по пътя.

    Коментиран от #8, #11, #12

  • 8 Мммммм

    16 4 Отговор

    До коментар #7 от "Радо":

    Ще ти кажа, че на запад живеят от средна класа и не са богати като българите! Хората си ценят парите там, защото работят за тях, а не ги крадат! Ако парите са крадени, даже и К8 с В8 е евтино!
  • 9 Turbo

    14 4 Отговор

    До коментар #6 от "Ами хайде честито, антиелектрици!":

    Хайде да не бързаш да се радваш хахахахаха погледни цените на налични автомобили.Дизела Q 5 тръгва от 120 662 лева, електрическите от 212 544 лева.Рсзлика от близо 100 х.лева хахахахаха успех в пресмятането на пробега със спестените пари тесльо.

    Коментиран от #13, #22

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 дааа

    9 7 Отговор

    До коментар #7 от "Радо":

    Разсъждаваш като беден човек способен да загуби време за 1000км търкаляне по пътя, вместо да го прелети за час със самолет!

    Коментиран от #28

  • 12 ВикиЛексъсВарна

    11 4 Отговор

    До коментар #7 от "Радо":

    Като типичен папагал не си прочел листа на Ауди и вярваш на лъжите на автора. - Ауди Ку 4 Е трон е над 145 000 лева с ддс!!!!

    Коментиран от #14, #15

  • 13 Е така де! Пак ябълки с портокали

    7 2 Отговор

    До коментар #9 от "Turbo":

    Пак се опитваш да сравняваш цената на базов модел Volkswagen polo с цената на Mercedes S класа с всички възможни екстри, за да може да ти мине опорната точка. Защо не вземеш да направиш обратното? Да сравниш базовия електромобил с дизелов автомобил с всички екстри?


    В статията са ти дали "Базово Q4 e-Tron, започващо от 87 725...От друга страна Q5 СЪС СХОДНО БАЗОВО ОБОРУДВАНЕ и дизелов двигател със 163 конски сили и предно задвижване в комбинация с автоматична скоростна кутия със седем скорости пък ще ви струва 89 155 лева, отново според актуалната ценова листа на Audi България."

    КРАЙ НА СПОРА!

    Коментиран от #16, #17, #19

  • 14 Ти като чете

    2 2 Отговор

    До коментар #12 от "ВикиЛексъсВарна":

    Каква е цената на audi e-tron с 55kWh батерия за каквато иде реч в статията?
  • 15 Да да

    2 2 Отговор

    До коментар #12 от "ВикиЛексъсВарна":

    С коя батерия?
  • 16 😂😂😂😂

    3 3 Отговор

    До коментар #13 от "Е така де! Пак ябълки с портокали":

    За него това няма значение! Той гледа наличните! 😂😂😂Не може да чака, иска електричка на деня! 😂😂
  • 17 Turbo

    8 5 Отговор

    До коментар #13 от "Е така де! Пак ябълки с портокали":

    Предлагам ти тесльо да отидеш утре до най близкия офис до теб и да пробваш да си купиш на Ауди Q 4 е трон за 87 725 лева хахахаха.Това е базова цена,като сложиш екстрите цената става двойна.Коментара ти показва,че никога не си купувал нова кола хахахахаха Та колко километра ще мина с разликата?

    Коментиран от #18, #24

  • 18 Хахахаха

    11 2 Отговор

    До коментар #17 от "Turbo":

    А колко става, като сложиш екстрите на дизеловата? Или там екстрите ти ги дават без пари?
  • 19 Гост

    3 5 Отговор

    До коментар #13 от "Е така де! Пак ябълки с портокали":

    Ей ро6аф.В сайта на поршеауто има конфигуратор,на който може да зададеш екстрите които ти харесват и да си видиш цената.В ценоразписа са ти дали само началната цена от която тръгваш да смяташ.Не се прави на 3@стрелян.
  • 20 Qwerty

    9 2 Отговор
    Не се карайте! Цените са в Евро,автора е спал! Сефте…
  • 21 Рено фен

    5 1 Отговор
    Ауди шкода сеат и фв предлагат почти едни и същи гемии скоро просто няма да ги има и компанията им ще се разпадне
  • 22 Дизел Маниак

    3 3 Отговор

    До коментар #9 от "Turbo":

    Не си ли преспал една нощ в гараж с работещ дизел, никъв автомобилист не си, чист симулант
  • 23 гост

    2 1 Отговор
    хора, никой от вас не гледа правилната графа на ауди: действително Кю4 етрон е толкова, но нереалното е, че не се предлага още тази разновидност, това което се предлага е с 82квч батерия за 105х.лв и то според мен е много за предпочитане, защото имаш използваема батерия, а не мижава. 55кв ги имат в хюндай, нисан и рено, ако ще взимаш такава кола е по-добре да е голяма, за да не трепериш дали ще стигнеш до зарядна станция или не, и ако стигнеш пък ако не работи дали ще седиш часове за репатрак и сервиз. Има много тестове които доказват, че инфраструктурата е много по-проблемна от колите: я няма да работи, я ще изключи, я ще даде грешка, я няма да може да се регистрираш, и ако всичко това не стане, то я няма да зареждаш с посочената скорост а с двойно по-ниска.
  • 24 Иди ти

    1 3 Отговор

    До коментар #17 от "Turbo":

    Тогава ще видиш, че цените не са в лева, а в евро, но въпреки това, като сложиш на дизеловото Q5 екстрите които има базовото електрическо Q4 с малката батерия, а после направиш обратното за да се изравнят екстрите, дизеловото ще стане по-скъпо. Тогава вече ще сравняваш ябълки с ябълки защото цените на двете ще са в една и съща валута и ще сравняваш еднакви екстри, като на всеки автомобил си добавил екстрите, които притежава базовия модел на другия.

    Коментиран от #26, #27

  • 25 Карчи

    1 0 Отговор

    До коментар #5 от "Радо":

    Откъде би могъл да знаеш че не си дебил ?!
    Това другите го определят. Да не мислиш че никой в лудницата знае че е луд...
  • 26 Гост

    2 0 Отговор

    До коментар #24 от "Иди ти":

    В България всички цени са в лева с ДДС.

    Коментиран от #30

  • 27 Гост

    3 1 Отговор

    До коментар #24 от "Иди ти":

    Колегата ти сравнява два еднакви коли от модела Ауди от наличните,който можеш да купиш веднага.Екстрите на дизела и е tron са приблизително еднакви.Защо e tron е два пъти по скъпа?Цената на електрическия вариант по ценова листа е без батерията най вероятно,за да има какво да коментирате.

    Коментиран от #29, #31

  • 28 незнайко

    3 0 Отговор

    До коментар #11 от "дааа":

    Да не мислите, че ще спечелите кой знае колко време ако го прелетите със самолет ? Живеете във Велико търново примерно . До най близкото Българско летище са 250 км. Ако искам да отида до Секешфехервар в Унгария най близкото летище е в Будапеща която е на 65 км. Разстоянието от Търново до Секешфехервар е около 1000 км. Сега направете сметка колко по бързо ще стигнете със самолет докато отидете до летището , излетите, после обратно от летището до дестинацията !!! Тук сметката няма да излезе !!! Ще стане ако се придвижвате от София до Будапеща .
  • 29 Хахахаха

    2 1 Отговор

    До коментар #27 от "Гост":

    Офффф! Пич, вече не се продават електрички без батерия! Я иди ми намери Ауди с цена без батерия? Това Ауди е с най-малката батерия!
  • 30 Е така де!

    2 1 Отговор

    До коментар #26 от "Гост":

    Само че в статията вместо на цената в лева, цифрите съответстват на цената в евро. Смяташ ли че можеш да си купиш дизелово Q5 163 коня за 89 155 лева с ДДС, както пише в статията?
  • 31 Пак питам?

    2 1 Отговор

    До коментар #27 от "Гост":

    Като се ровиш в ценовата листа кажи каква е цената на електрическото audi с 55 kW часа батерия? Преди да кажеш тази цена, всичкото което кажеш са празни приказки. Кажи и цената на дизеловото q5 с 163 коня?
  • 32 Милен

    1 2 Отговор
    Цялата работа е, че батерията му е малка и повечето купувачи ще предпочетат с по голяма батерия. За това и цената му е такава.