Отидете към основна версия

2 994 7

Запознайте се с първия сериен електрически Rolls-Royce

  • rolls-royce-
  • spectre-
  • phantom-
  • wraith

Spectre ще бъде представен в пълния си блясък през 2023 година

Снимки: Rolls-Royce

Както вчера ви информирахме, Rolls-Royce представя днес първият си сериен електрически автомобил, след като през 2011 година проучи пазара с концепта 102EX, базиран на тогавашния Phantom. Сега от британската марка показаха върха на лукса при електромобилите, но не и в пълния му блясък.

Rolls-Royce Spectre дебютира единствено, за да ни покаже какво да очакваме през 2023 година, когато електрическия модел ще бъде представен в пълния си блясък. Покритият с камуфлаж прототип прилича изключително много на двувратото купе Wraith, най-вероятно защото именно върху него е стъпила и основата на концепта.

Това няма да бъде така при производствения модел, който за разлика от Wraith няма да разчита на платформа от BMW, а на разработка на Rolls-Royce като тази върху която са изградени и последните Ghost и Phantom.

От Rolls-Royce не изпадат в детайли за новия си електрически модел, като единствено споменават, че той ще бъде тестван в целия свят и ще премине 2.5 милиона километра пътни тестове. Това се равнява на около 400 години ползване на автомобила, като единствената цел на марката е да изпробва електромоторите на лимита на техните способности.

Поставете оценка:
Оценка 3.1 от 8 гласа.

Свързани новини