Last news in Fakti

29 Септември, 2021 15:32 2 990 7

Запознайте се с първия сериен електрически Rolls-Royce

  • rolls-royce-
  • spectre-
  • phantom-
  • wraith

Spectre ще бъде представен в пълния си блясък през 2023 година

Запознайте се с първия сериен електрически Rolls-Royce - 1
Снимки: Rolls-Royce

Както вчера ви информирахме, Rolls-Royce представя днес първият си сериен електрически автомобил, след като през 2011 година проучи пазара с концепта 102EX, базиран на тогавашния Phantom. Сега от британската марка показаха върха на лукса при електромобилите, но не и в пълния му блясък.

Запознайте се с първия сериен електрически Rolls-Royce

Rolls-Royce Spectre дебютира единствено, за да ни покаже какво да очакваме през 2023 година, когато електрическия модел ще бъде представен в пълния си блясък. Покритият с камуфлаж прототип прилича изключително много на двувратото купе Wraith, най-вероятно защото именно върху него е стъпила и основата на концепта.

Запознайте се с първия сериен електрически Rolls-Royce

Това няма да бъде така при производствения модел, който за разлика от Wraith няма да разчита на платформа от BMW, а на разработка на Rolls-Royce като тази върху която са изградени и последните Ghost и Phantom.

Запознайте се с първия сериен електрически Rolls-Royce

От Rolls-Royce не изпадат в детайли за новия си електрически модел, като единствено споменават, че той ще бъде тестван в целия свят и ще премине 2.5 милиона километра пътни тестове. Това се равнява на около 400 години ползване на автомобила, като единствената цел на марката е да изпробва електромоторите на лимита на техните способности.


Поставете оценка:
Оценка 3.1 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Komapak

    10 2 Отговор
    И каква британска марка е това луксозно БМВ? Почти нищо вече не се произвежда в Крю. Полека лека немците за 20 години си издърпаха производството на британската марка на своя територия. Дори двигателя не ролс ройс. То пък за електромотор какво ли значение има?!

    Коментиран от #2, #3

  • 2 Балъкотарикатъ

    1 2 Отговор

    До коментар #1 от "Komapak":

    Правиш нещата до толкова доколкото ти разрешат ако ти иажат целия вкарваш импроблема не е в теб.
  • 3 факт

    3 0 Отговор

    До коментар #1 от "Komapak":

    в Крю е Бентли не Ролс
  • 4 васик атанасова

    2 1 Отговор
    не ми и трябва
  • 5 незнайко

    2 1 Отговор
    Тестване на електромоторите !!! Нима вече не са сигурни в качествата им ??? Новите типове електродвигатели тепърва набират скорост, но никой не казва колко дълго време ще действат НЕОДИМОВИТЕ МАГНИТИ !!! Всичко е за тяхна сметка. Дано държат поне 50 години !!!

    Коментиран от #6

  • 6 Знайко

    0 1 Отговор

    До коментар #5 от "незнайко":

    50 години! Берекет версим бре! Днешните дръгели изкарват 5 :D Само че какви постоянни магнити ви гонят, колега? Къде 20 вида ел. двигатели ползват различните производители и голямата част са асинхронни (индукционни) и синхронни AC електродвигатели с векторно управление. Какви магнити там?
  • 7 сектант

    1 0 Отговор
    хората, които са го заслужили, ще спят спокойно "надявам се"