Отидете към основна версия

7 483 115

Audi и FIAT преговарят за Alfa Romeo

  • alfa romeo-
  • fiat-
  • audi

Висши представители на ръководствата на Audi и FIAT са близо до споразумение за продажбата на култовата италианска марка Alfa Romeo, съобщава Ward's Auto, позовавайки се на меродавни източници от Инголщад. Новината е потвърдена и от близък сътрудник на шефа на торинския гигант Серджо Маркионе.

Освен Alfa Romeo немците искат да купят също завода на FIAT в Помиляно д'Арко, североизточно от Милано. В момента бившата фабрика на Alfa произвежда малолитражката Panda. Ако сделката се осъществи, там отново ще се сглобяват автомобили с марка Alfa Romeo.

Според източниците на Ward's Auto преговори се водят и за друг голям производител в състава на FIAT. Серджо Маркионе отдавна търси начин да се избави от Magneti Marelli с цел да намери средства за оздравяване на концерна. Немците пък се нуждаят от собствени мощности за производство на части в Италия, както и от местен развоен център.

Официални представители на Alfa Romeo отказват да коментират информацията за предстояща продажба на Audi. До неотдавна Серджо Маркионе нееднократно опровергава слуховете за възможна сделка с VAG. 

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини