Отидете към основна версия

49 161 91

Вярвате или не, Dacia е най-надеждната и най-евтина кола за поддръжка

  • автомобилът на старо-
  • dacia-
  • надеждност

Ако сте на тема покупка на автомобил и търсите компактна градска кола, то проучването на What Car? може би ще ви е от полза. То е направено сред 20 000 души и ни показва, кои са най-надеждните такива коли, характеризиращи се и с най-евтината поддръжка.

Странно, но автомобилите, които най-много се развалят, най-скъпи са за обслужване и прекарват най-много време в сервиза са германските бестселъри Volkswagen Polo и Ford Fiesta. На другия полюс е предишното поколение на Dacia Sandero, която оглавява класацията за най-евтината за поддръжка кола.

Предпоследното Sandero е и един от най-евтините градски автомобили у нас и въпреки това се мята от англичаните за една от най-надеждните градски коли на възраст до пет години. Нито една от колите, за които участниците в анкетата разказват, не е претърпяла сериозен ремонт.

Още нещо любопитно е, че две трети от собствениците на Sandero заявяват, че цялостната надеждност е най-доброто нещо в техните автомобили. Ето и 15-те най-надеждни автомобила, характеризиращи се и с най-евтина поддръжка.

Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 117 гласа.

Свързани новини