Отидете към основна версия

4 524 47

Знаете ли кой е по-бърз: Tesla Model S или Lucid Air? (ВИДЕО)

  • tesla-
  • model s plaid-
  • lucid air-
  • performance dream edition-
  • драг

Най-мощният сериен електрически седан в света Lucid Air Performance Dream Edition с електродвигатели с мощност 1 111 к.с. се срещна очи в очи в състезание на четвърт миля с популярния електрически автомобил Tesla Model S Plaid, който се превърна в най-мощната кола (1 020 к.с.) в семейството автомобили на Илон Мъск.

В канала DragTimes в YouTube беше публикувано видео от четири състезания на тези два основни конкурента на пазара на електрически автомобили. Въпреки факта, че мощността на Tesla Model S Plaid е малко по-ниска от тази на Lucid Air, колата на Илон Мъск има по-ниска маса: 2 192 килограма срещу 2 375 кг за Lucid Air Performance Dream Edition. Разликата е 183 кг или 8%, което "на хартия" увеличава шансовете на Tesla да спечели спринтовата надпревара.

От четирите състезания Tesla Model S Plaid спечели три. Такава победа беше очаквана, тъй като заявеното време за ускорение на Tesla до 100 км е 1.99 секунди. срещу 2.5 сек. за Lucid Air. Единствената загуба на Tesla Model S Plaid беше записана в състезанието, когато режимът за бърз старт беше деактивиран на автомобила. Вижте повече.

Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 9 гласа.

Свързани новини