Отидете към основна версия

11 287 49

Renault сменя курса - подготвя кола на водород, която ще е без аналог в света

  • renault-
  • водород-
  • гориво-
  • електромобил

Renault пусна първото тийзър изображение на нов концептуален автомобил. Обещаващата иновация олицетворява ключовите аспекти на стратегията на френския автомобилен производител за бъдещо развитие - опазване на околната среда, безопасност, ексклузивност.

По-любопитното обаче е, че, според пресслужбата на Renault, концептуалният автомобил ще получи водороден двигател, която няма аналог в света. С този водороден двигател концептуалният автомобил потвърждава намеренията на Групата и на марката Renault в частност за декарбонизиране (намаляване на въглеродния отпечатък).

В допълнение, иновацията ще отпразнува напредъка на компанията в областта на възстановените и рециклираните материали. За да се подобри безопасността на водача и пътника в бъдещата новост, ще бъдат използвани голям брой иновативни технологични решения.

Концептуалният автомобил е разработен под ръководството на дизайнерския директор на Renault Жил Видал. Концептуалният автомобил е част от наскоро обявените планове на френския автомобилен производител да превключи цялата си моделна гама към електрически превозни средства до 2030 година.

С водородния агрегат обаче, нещата могат да тръгнат в нова посока на развитие на електрификацията. Все още няма детайлна информация за силовия тракт, но най-вероятно, въпросният силов тракт ще има за цел да произвежда електроенергия и да пълни батериите, които ще задвижват електромотор в автомобила. Премиерата на новия концептуален автомобил е насрочена за май 2022 година.

Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 37 гласа.

Свързани новини