Отидете към основна версия

23 360 12

Немските аутобани били ужасни

  • германия-
  • аутобан-
  • пътища

Състоянието на пътищата в Германия, които винаги са били смятани за едни от най добите по света, стана обект на яростна критика в страната. Според президента на Съюза на немските търговско-промишлени палати Ерик Швайцер пътната мрежа се нуждае от 2.5 млрд. евро за спешни ремонти и поддръжка, тъй като е в ужасен вид.

Според Швайцер за финансиране на строителството на нови аутобани и разширяването на съществуващите през следващите 10 години ще бъдат изхарчени поне 22 млрд. евро. На същото мнение е и транспортният министър на ФРГ Петер Рамзауер. "Твърде дълго си затваряхме очите за съществуващите проблеми - особено за необходимите ремонти и модернизации", заявява той.

От качеството на немските пътища се оплакват и на регионално ниво. Според министъра на транспорта на федералната провинция Северен Рейн-Вестфалия Мехаел Грошек "пътната мрежа в цяла Западна Германия се намира просто в ужасно състояние", а страната се нуждае от поне 7.2 млрд. евро само "за поддръжката на инфраструктурата в поносим вид".

Сред предлаганите мерки за набиране на необходимите средства най-често се споменава въвеждането на такси за движение по аутобаните и увеличаване на данъците за автомобили с тегло над 3.5 тона. Оплаквания от състоянието на немските пътища не се чуват за пръв път.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини