Отидете към основна версия

2 771 1

Volvo направи електрическия си кросоувър по-достъпен

  • volvo-
  • xc40 recharge-
  • c40 recharge

XC40 Recharge получи нова визия

Преди около една година от Volvo представиха по-стилната версия на електрическия кросоувър XC40 Recharge – C40 Recharge. Купеобразното SUV се различава единствено с визията си и скосената линия на тавана, като използва идентични технологии с по-практичния си брат. При представянето на модела, шведите показаха единствено версия с два електромотора и мощност от над 400 конски сили, но ето, че сега се появява и по-достъпна версия, задвижваща единствено задните гуми.

От компанията не споменават какъв електромотор се използва при C40 Recharge, но при XC40 Recharge, версията със задно задвижване се разчита на конфигурация с 231 конски сили. Батерията поддържа бързо зареждане, което според Volvo осигурява заряд от 10% до 80% в рамките на 32 минути при подходяща зарядна станция.

Освен появата на по-достъпна версия на C40, шведската компания се похвали и с обновената визия на XC40, което получи същите светлини, броня и решетка като при по-стилния брат. Към момента няма информация за цените на обновените модели, но се очаква версията с един електромотор да е значително по-евтина от идентичната с два такива.

Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 7 гласа.

Свързани новини