Отидете към основна версия

3 530 16

Alfa Romeo готви конкуренти на BMW X5, X6 и 7 Series

  • alfa romeo-
  • tonale-
  • guilia

Информацията за това идва директно от изпълнителния директор на компанията

Само преди няколко седмици от Alfa Romeo представиха втория кросоувър в своята гама – Tonale, а сега италианците заявиха, че ще представят още няколко модела, които да се конкурират с модели от класа на BMW X5, X6 и 7 Series. Новината за това идва директно от изпълнителният директор на компанията – Жан-Филип Императо.

Това означава, че настоящите модели в гамата на марката ще останат в по-ниския клас, докато новите попълнения ще бъдат поставени над Guilia и Stelvio в портфолиото на производителя. Очаква се промяната да настъпи през следващите 5 години, а още през 2024 година да видим по-малък кросоувър, позициониран под Tonale. Все още не е ясно дали конкурентите на X5 и 7 Series ще бъдат изцяло електрически или ще разчитат и на двигател с вътрешно горене, най-вероятно подпомаган от електромотор.

Императо неведнъж е споменавал, че марката ще се насочи към най-печелившия сегмент в световен мащаб, а именно при по-големите SUV-та. По този начин от Alfa Romeo ще се насочат и към пазарите в Китай, където този сегмент също е един от най-популярните.

Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 17 гласа.

Свързани новини