Отидете към основна версия

4 486 14

McLaren гони рекорд на "Нюрбургринг"

  • mclaren-
  • p1-
  • рекорд-
  • нюрбургринг

McLaren Automotive се готви да подобри рекорда на "Северната дъга" на култовата писта "Нюрбургринг", съобщава Jalopnik. Порталът публикува слайд от презентация за китайския пазар, на който се вижда време от 6 мин. 33 сек. и 26 стотни редом до изображение на немското трасе - с 15 секунди по-малко от сегашното върхово постижение на Radical SR8 LM.

От британската компания са потвърдили, че имат подобни планове за суперхибрида P1, но публикуваното изображение имало за цел единствено да вдъхнови конструкторите. Засега амбициите на McLaren били само да слязат под границата от 7 минути.

Действащият рекорд за сериен автомобил на "Нюрбургринг" принадлежи на свръхлекия Radical SR8 LM с време 6 минути и 48 секунди. В челната петорка влизат също Gumpert Apollo Sport (7 минути и 11.57 секунди), Dodge Viper ACR (7 минути и 12.13 секунди) и Lexus LFA Nürburgring Package (7 минути и 14.64 секунди).

Абсолютният рекордьор на "Северната дъга" е Pagani Zonda R. През юни 2010 г. италианският суперкар постигна време от 6 минути и 47 секунди. Моделът обаче не е сертифициран за движение по пътищата за общо ползване.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини