Отидете към основна версия

10 181 11

Mercedes-Benz се връща към CLK

  • mercedes-benz-
  • c-klasse-
  • clk-
  • c-klasse coupe

Купето на базата на следващото поколение C-Klasse ще си върне името CLK, твърди американското сп. Automobile Magazine. Mercedes-Benz използва това име за двувратите и открити версии на модела в периода от 1996 до 2009 г., а сега модификацията се казва просто C-Klasse Coupe.

Новата генерация на бестселъра ще бъде построена на модулната платформа със задно предаване MRA. Следващият CLK ще бъде по-лек и по-драйвърски настроен от сегашното купе. Освен това дизайнът му ще се отличава от останалите членове на семейството, сред които освен стандартните седан и комби ще има и модификация с удължено междуосие за китайския пазар.



Според Automobile Magazine гамата от двигатели за новата C-Klasse ще включва три 2.1-литрови турбодизела с различна мощност, 1.6- и 2.0-литрови бензинови мотори с четири цилиндъра, 3.0-литров шестак с два турбокомпресора и осемцилиндров агрегат с обем 4.0 литра за версията C63 AMG. Моделът ще се предлага както със задно, така и с двойно предаване.



Купувачите ще могат да избират между шестстепенна механична трансмисия и автомат със седем предавки. През 2017 г. C-Klasse ще започне да се оборудва с деветстепенна автоматична трансмисия.



Дебютът на новото поколение на модела се очаква през пролетта на 2014-а в Женева. Две години по-късно ще се появят купето и кабриолетът на базата на C-Klasse, а на по-късен етап гамата ще бъде допълнена от хибридна модификация.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини