Last news in Fakti

29 Май, 2013 10:35 10 176 11

Mercedes-Benz се връща към CLK

  • mercedes-benz-
  • c-klasse-
  • clk-
  • c-klasse coupe

Купето на базата на следващото поколение C-Klasse ще си върне името CLK, твърди американското сп. Automobile Magazine. Mercedes-Benz използва това име за двувратите и открити версии на модела в периода от 1996 до 2009 г., а сега модификацията се казва просто C-Klasse Coupe.

Новата генерация на бестселъра ще бъде построена на модулната платформа със задно предаване MRA. Следващият CLK ще бъде по-лек и по-драйвърски настроен от сегашното купе. Освен това дизайнът му ще се отличава от останалите членове на семейството, сред които освен стандартните седан и комби ще има и модификация с удължено междуосие за китайския пазар.



Според Automobile Magazine гамата от двигатели за новата C-Klasse ще включва три 2.1-литрови турбодизела с различна мощност, 1.6- и 2.0-литрови бензинови мотори с четири цилиндъра, 3.0-литров шестак с два турбокомпресора и осемцилиндров агрегат с обем 4.0 литра за версията C63 AMG. Моделът ще се предлага както със задно, така и с двойно предаване.



Купувачите ще могат да избират между шестстепенна механична трансмисия и автомат със седем предавки. През 2017 г. C-Klasse ще започне да се оборудва с деветстепенна автоматична трансмисия.



Дебютът на новото поколение на модела се очаква през пролетта на 2014-а в Женева. Две години по-късно ще се появят купето и кабриолетът на базата на C-Klasse, а на по-късен етап гамата ще бъде допълнена от хибридна модификация.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Shmeker

    1 0 Отговор
    Много приятно изглежда.
  • 2 Shmeker

    1 0 Отговор
    Дано да има версия с "мерник"... друго си е да се кефиш на мерника докато караш, май ще остане само за S-класата...
  • 3 Ivo Stefanov

    1 0 Отговор
    Модификацията C class Coupe няма нищо общо с CLK
    оърво че е с рамка на вратите второ има средна колонка и трето интериора и екстериора са от C class. Четшърто в гамата на CLK има V8 а в C klass Coupe са до V6 без АМГ версиите. То и Е купето е набазата на Ц клас и трябва да с еказва CLK a не Е купе. Ако е така значи и CL трябва да си остане CL . Какви с атия глупости само да сменят имена
  • 4 Никола Младенов

    1 0 Отговор
    CLK не е ли купето на Е класата ?

    Коментиран от #6

  • 5 петър петров

    0 0 Отговор
  • 6 Димитър Димитров

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "Никола Младенов":

    все китайски боклуци не питай по добре че ще се отвратиш
  • 7 Бхд БхД

    0 0 Отговор
    От скоро ги гледам на живо новите Мерцедеси и изобщо не ми харесва материала от което са направени,сякаш са от тънка пластмаса.Дано да ги правят по здрави както преди.
  • 8 Калоян Велинов

    1 0 Отговор
    НОВА КОЛА-ЕКСТРА!!!АМА ОТЗАД МИ ПРИЛИЧА НА AUDI.
  • 9 Ивайло Иванов

    0 0 Отговор
    CLK е на платформата на C-класата, иначе външно и вътрешно е почти E-класа
  • 10 Ивайло Иванов

    0 0 Отговор
    А сега излиза, че не E-класа купе ще се казва CLK (както беше преди), а C-класа купе, каквато допреди 3-тото поколение не е имало (изключвам хечбека W203 SportCoupe).
  • 11 aaaaa bbbbb

    0 0 Отговор
    mnogo smeshen sait CLK vinagi si e bilo na dvuvrato coupe na bazata na E classe. pishat absoliutni gluposti... Shteli da vadqt S classe coupe, p.osti li ste CL za kakvo e toi da ne e A classe s 2 vrati. ne gi e i sram