Отидете към основна версия

16 444 8

Dacia за 10 000 лева?

  • dacia
Немските автомобилни медии се надпреварват да вадят информация за това, как в най-скоро време румънците от Dacia ще пуснат на пазарите в Европа малолитражна градска кола, която ще е позиционирана под модела Sandero. Експертите от Германия дори прогнозират цени от 5 000 евро или приблизително 10 000 лева.
 
До този момент обаче данните за подобен ход от страна на Renault и респективно Dacia не са потвърдени, а съвсем наскоро главният операционен директор на Renault Карлос Таварес дори опроверга подобно твърдение. Според Таварес марката Dacia няма да разширява моделната си гама.
 
Съгласно политиката на компанията подобен ход би бил неоправдан, защото създаването на субкомпактен нискобюджетен автомобил ще излезе доста скъпо на алианса, което пък ще се отрази отрицателно на крайната цена на продукта. Специалистите обаче са на друго мнение.
 
Според мнозина от тях тази теза не е окончателна и предвид финансовата криза в Европа, водеща до все по-голямо търсене на евтини и икономични автомобили, от Dacia ще преразгледат решението си и в крайна сметка ще пуснат кола за 5 000 евро на базата на Renault Twingo. 

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини