Last news in Fakti

4 Юни, 2013 11:16 16 432 8

Dacia за 10 000 лева?

  • dacia
Немските автомобилни медии се надпреварват да вадят информация за това, как в най-скоро време румънците от Dacia ще пуснат на пазарите в Европа малолитражна градска кола, която ще е позиционирана под модела Sandero. Експертите от Германия дори прогнозират цени от 5 000 евро или приблизително 10 000 лева.
 
До този момент обаче данните за подобен ход от страна на Renault и респективно Dacia не са потвърдени, а съвсем наскоро главният операционен директор на Renault Карлос Таварес дори опроверга подобно твърдение. Според Таварес марката Dacia няма да разширява моделната си гама.
 
Съгласно политиката на компанията подобен ход би бил неоправдан, защото създаването на субкомпактен нискобюджетен автомобил ще излезе доста скъпо на алианса, което пък ще се отрази отрицателно на крайната цена на продукта. Специалистите обаче са на друго мнение.
 
Според мнозина от тях тази теза не е окончателна и предвид финансовата криза в Европа, водеща до все по-голямо търсене на евтини и икономични автомобили, от Dacia ще преразгледат решението си и в крайна сметка ще пуснат кола за 5 000 евро на базата на Renault Twingo. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 galaxy

    1 2 Отговор
    Ами за 10 000лв. нова кола си е супер, а и добре изглежда. А са и здрави дачийте, използват ги успешно за таксита , където се въртят много километри.
  • 2 skier

    1 2 Отговор
    Dacia е идеалната кола за БГ, а пък този модел с цена 10 000 лв е направо уникален. Дано да решат да го правят .
  • 3 Nikolay Nikolov

    1 1 Отговор
    Това на снимката по-скоро ако изобщо стигне до производтство ще е нещо като спортна версия която ще е доста над 10000 хил. лева .
    А обикновенния стандартен модел далеч ще се различава от това което е дадено тук дори се съмнявам дали ще си позволят да и сложат климатик на такава цена
  • 4 EMSKI

    3 1 Отговор
    Дали автоджабазите ще искат 10000 лева за 11-12 годишна кола,ако това стане реалност? Може би такива пари ще струва базовия модел,но за нова кола,тези пари си заслужават!
  • 5 Shmeker

    1 0 Отговор
    Ами тая като стане на 2-3 години ще струва 5000 лв. ;)

    Коментиран от #6

  • 6 мария спасова

    1 1 Отговор

    До коментар #5 от "Shmeker":

    Вярно така е ,но дали ще издържи 2 години без да се счупи.Винаги се чудя на наивноста на повечето Българи.Видял се с малко парички на стари години и вместо да направи едно околосветско пътешествие преди да склопи очи той отива и си забива парите в един такъв некачествен автомобил само и само да го видят хората ,че кара нова кола.Нова ,но некачествена и непрестижна марка.По добре да си карам стария Мерцедес от колкото този пластмасов боклук.
  • 7 Shmeker

    1 1 Отговор
    Дачиите по принцип са здрави. Правят ги от изпитани стари разработки, без много екстри, без много изолация и т.н.

    Освен това и частите им са евтини.
  • 8 Петко Иванов

    1 0 Отговор
    Рено!