Отидете към основна версия

9 021 9

Toyota обнови най-големия си модел в Европа

  • toyota-
  • highlander-
  • всъдеход-
  • фейслифт

Highlander вече се предлага с бензинов 2.4-литров мотор

През 2020 година Toyota започна да продава американския модел Highlander в Европа, а сега, две години по-късно, японският производител представи обновена версия на всъдехода. Тя пристига с повече технологични промени, като оставя на страна козметичната страна на нещата. Единствените новости във визията на модела са новият зелен цвят, който виждате на снимките, 20 цоловите черни джанти и бежовата кожа в интериора.

Най-важната новост, която засяга единствено източните региони на Европа, включително и у нас е 2.4-литровият бензинов двигател, който заменя 3.5-литровия шестак с който се продаваше модела до момента. Новият мотор генерира 269 конски сили и 418 нютон метра. Те се предават към четирите колела, посредством автоматична трансмисия.

В интериора можем да открием нови технологии, които включват нов 12.3-инчов дигитален километраж пред водача с няколко изгледа, според режима на шофиране. По средата на таблото също е разположен нов 12.3-инчов дисплей за инфотеймънт системата с повече функционалности, обновена графика и 3D карти на навигацията. Първите доставки на обновения модел започват в края на 2022 година.

Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 21 гласа.

Свързани новини