Отидете към основна версия

2 248 5

Lamborghini разкри кой ще е първият електрически модел и кога ще го видим

  • lamborghini-
  • urus-
  • електрически коли

Моделът ще бъде повишена проходимост

Lamborghini е един от брандовете, които ще се опита да задържи двигателите с вътрешно горене, дори и в нечиста форма колкото се може по-дълго време, но рано или късно вероятно ще трябва да се „предаде“ на електричеството. По-рано днес изпълнителният директор на компанията Стефан Винкелман сподели малко повече за тези планове на италианците и кога можем да очакваме първото Lamborghini на ток.

Това ще се случи през 2028 година, а според информацията, моделът ще бъде с повишена проходимост, но няма да бъде директен наследник на Urus. Следващото поколение на единствения кросоувър в гамата на Lamborghini към момента ще се появи малко след това, до края на това десетилетие.

„Първата стъпка е да представим две изцяло електрически коли до 2030 година. В резултат на това ще имаме малко време, за да решим дали да запазим двигателите с вътрешно горене или да преминем изцяло на ток. Напрежението за взимане на крайното решение все още го няма. Ако Европейския парламент реши за забраната това ще ни повлияе със сигурност.

Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 9 гласа.

Свързани новини