Отидете към основна версия

3 192 5

Lucid извади сериозен опонент на Model S Plaid

  • lucid-
  • air-
  • air sphere-
  • tesla-
  • model s-
  • plaid

Три електромотора и над 1200 конски сили за Air Sapphire

Автомобилната седмица в Монтерей предложи едни от най-интересните автомобили за феновете на двигатели с вътрешно горене, но не остави по-назад и почитателите на електромобили. Събитието се превърна в премиерен център за няколко автомобилни бранда, включително и Lucid от където представиха Air Sapphire с три електромотора.

Специалната модификация разполага с два електромотора върху всяка от задните гуми, както и допълнителен мотор, който задвижва предната ос. Към момента от компанията не разкриват точната мощност, но казват, че тя е над 1200 конски сили. Точните цифри ще разберем скоро, заедно с представяне на възможностите на колата.

От Lucid казват, че ускорението до 60 мили в час (96км/ч) отнема под 2 секунди, а спринта до 100 мили в час (161км/ч) отнема 4 секунди. Времето на класическата драг дисциплина от 402 метра е по-малко от 9 секунди. Данните са близки до тези на Tesla Model S Plaid, която е и основният претендент в тази категория. Очакваме да видим колите една срещу друга, за да видим коя от тях е по-бърза в права линия.

Освен повече мощност, предимството на двата електромотора върху задната ос е осезаемо и при завоите. Двигателите могат да изпращат въртящ момент в различни посоки и по този начин да подобряват вземането на по-остри завои. Окачването е подобрено, заедно с настройките на ABS,системата за стабилност и завиването. Серийно спирачките са карбо-керамични, а гумите са с размер от 20 цола отпред и 21 цола отзад.

Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 11 гласа.

Свързани новини