Last news in Fakti

20 Август, 2022 12:58 3 184 5

Lucid извади сериозен опонент на Model S Plaid

  • lucid-
  • air-
  • air sphere-
  • tesla-
  • model s-
  • plaid

Три електромотора и над 1200 конски сили за Air Sapphire

Lucid извади сериозен опонент на Model S Plaid - 1

Автомобилната седмица в Монтерей предложи едни от най-интересните автомобили за феновете на двигатели с вътрешно горене, но не остави по-назад и почитателите на електромобили. Събитието се превърна в премиерен център за няколко автомобилни бранда, включително и Lucid от където представиха Air Sapphire с три електромотора.

Lucid извади сериозен опонент на Model S Plaid

Специалната модификация разполага с два електромотора върху всяка от задните гуми, както и допълнителен мотор, който задвижва предната ос. Към момента от компанията не разкриват точната мощност, но казват, че тя е над 1200 конски сили. Точните цифри ще разберем скоро, заедно с представяне на възможностите на колата.

От Lucid казват, че ускорението до 60 мили в час (96км/ч) отнема под 2 секунди, а спринта до 100 мили в час (161км/ч) отнема 4 секунди. Времето на класическата драг дисциплина от 402 метра е по-малко от 9 секунди. Данните са близки до тези на Tesla Model S Plaid, която е и основният претендент в тази категория. Очакваме да видим колите една срещу друга, за да видим коя от тях е по-бърза в права линия.

Lucid извади сериозен опонент на Model S Plaid

Освен повече мощност, предимството на двата електромотора върху задната ос е осезаемо и при завоите. Двигателите могат да изпращат въртящ момент в различни посоки и по този начин да подобряват вземането на по-остри завои. Окачването е подобрено, заедно с настройките на ABS,системата за стабилност и завиването. Серийно спирачките са карбо-керамични, а гумите са с размер от 20 цола отпред и 21 цола отзад.


Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Русуфил

    5 5 Отговор
    Българската е с 6000 коня.

    Коментиран от #2

  • 2 Койчо

    7 4 Отговор

    До коментар #1 от "Русуфил":

    Даааам, а има и една Руска с 9000 к.с.

    Коментиран от #4

  • 3 Светлото бъдеще

    6 3 Отговор
    Ето как дори гаражни фирми започнаха да изпреварват стогодишните технологично, да не говорим за сериозните китайски фирми, които освен технологично, ги изпреварват и икономически, организационно и ресурсно.
  • 4 гост

    3 0 Отговор

    До коментар #2 от "Койчо":

    На картинка нали ?? Или вече направиха и мултик ?
  • 5 Да видим?

    3 1 Отговор
    Те и първия си модел го представиха през 2013 година и започнаха да го произвеждат в края на миналата.

    Тоест този модел можем да го очакваме около 2030 година. Дотогава ще е излязъл Tesla roadster трето поколение, ако и той се забави пет-шест години като второто поколение, което още не е излязло, но въпреки това все още няма определена година кога ще излезе.

    Погледнато от тази перспектива, в сравнение Лусид, закъсненията на Тесла са нищожни. А всички знаем как Тесла си спазва сроковете.

    Докато дойде време да излезе този модел, китайците ще са представили поне три модела по-бързи от него.