Отидете към основна версия

5 392 11

Rivian достави първите „джипове“ на клиенти

  • rivian-
  • r1t-
  • r1s-
  • пикап-
  • джип

Няколко R1S SUV вече пристигнаха при своите собственици

В края на изминалата година Rivian достави първите произведени „джипове“ R1S SUV на свои служители и обеща, че клиентските доставки ще започнат през това лято. Малко по-късно от компанията се позоваха на кризата с полупроводници и липсата на други елементи и удължиха този срок до декември 2022 година. Ето, че сега от Rivian спазиха първоначалното си обещание и започнаха доставките на първите поръчани R1S от клиенти. Потребител с името „fletch” публикува няколко кадъра и първи впечатления от своя всъдеход след изминати около 160 километра с него.

Rivian R1S споделя голяма част от характеристиките си с пикапа R1T, както и задвижването си. Всъдеходът се предлага с няколко различни батерии, които осигуряват между 400 и 515 километра пробег в зависимост от версията, която поръчате. Най-наточената версия се предлага с четири електромотора, по един на всяко колело, които осигурява задвижване на четирите колела и ускорение до 100км/ч за малко над 3 секунди.

„Джиповете“ получават серийно въздушно окачване, както и сериозни офроуд способности, благодарение на специални режими, които повишават клиренса с до 15см и разпределят въртящия момент към четирите колела за най-добро представяне. Очакваме скоро електрическият модел да бъде доставен до още повече клиенти, които да споделят повече впечатления за него.

Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 14 гласа.

Свързани новини