Отидете към основна версия

2 432 8

Първият електрически Abarth дебютира със скромни характеристики и фалшив звук

  • fiat-
  • abarth-
  • 500-
  • 500e

Ускорението до 100км/ч отнема 7 секунди

Спортното подразделение на Fiat – Abarth представи своя първи електрически модел, базиран на Fiat 500e. Компактният хечбек е разработен на идентична платформа със стандартния модел, но се отличава с по-спортна визия и по-добри, макар и скромни технически характеристики.

Компактният хечебек разчита на един електромотор в предната част, който генерира 155 конски сили и 235 нютон метра въртящ момент в сравнение със 117 конски сили и 220 нютон метра при стандартния Fiat 500e. Ускорението на Abarth до 100км/ч отнема 7 секунди. От компанията казват, че в сравнение с бензиновия модел, електрическият може да се похвали с по-бързо ускорение от 20 до 40км/ч.

Батерията е с капацитет от 42кВч и позволява пробег от 40 километра само с петминутно зареждане, докато 35 минути в контакта трябва да са достатъчни за 80% от капацитета ѝ. От Abarth не споменават какъв е максималният пробег на колата, но при стандартния 500е той е 321 километра.

В началото ще бъдат произведени 1949 броя от специалната версия Scorpionissima. Те ще се отличават с отровно зелената боя на снимките или отново ярък син цвят. Джантите са в размер от 18 цола, а екстрите включват стъклен таван, спортни метални педали, затъмнени задни стъкла и други. В интериора можем да открием седалки с алкантара и по-ясно изразени странични опори. Една от стандартните екстри е генератор на звук, който може да издава подобни на бензинов двигател нотки.

Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 8 гласа.

Свързани новини