Отидете към основна версия

15 576 45

Дизеловото чудовище BMW Alpina D3 Bi-Turbo с дебют във Франкфурт

  • bmw-
  • alpina-
  • d3-
  • bi-turbo-
  • тунинг

По време на предстоящото автомобилно изложение във Франкфурт, което ще отвори врати в средата на септември, тунинг ателието Alpina ще представи един много интересен продукт. По традиция от Alpina ще покажат своето виждане по въпроса за BMW, но интересното е, че този път са избрали дизелова версия.

Става дума за новата трета серия (F30) и по-конкретно за модификацията D3 Bi-Turbo. Буквата "D" в индекса красноречиво говори, че става дума за дизелов двигател. В случая той е трилитров, шестцилиндров. Още по-интересното е, че е "напомпан" до впечатляващите 350 конски сили. Максималният му въртящ момент пък е 700 Нм.

С този агрегат Alpina D3 ще може да ускорява от 0 до 100 км/ч за по-малко от 5 секунди, а максималната скорост на тунингованото BMW ще е много близка до 300 км/ч. По непотвърдени данни от Alpina ще се захванат и с доработка на по-слабите дизелови мотори на BMW, в това число и с четирицилиндровия дизел на марката.

Стандартната Alpina D3 Bi-Turbo ще се задвижва само от задните колела, но срещу допълнително заплащане автомобилът може да бъде оборудван и с фирмената xDrive система. Цветът ще е фирменото синьо на тунинг ателието, а броните и джантите са заимствани от показаната през пролетта в Женева бензинова Alpina B3 Bi-Turbo.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини