Отидете към основна версия

2 309 9

Специално Renault Megane ще дебютира в Токио, за да отбележи края на една ера

  • renault-
  • megane-
  • rs-
  • токио

Лимитираният модел ще сложи края на една ера

През изминалата година стана ясно, че следващо поколение на Renault Megane RS няма да има, а сега, едва няколко дни след старта на 2023 година бе съобщено, че последният по рода си хечбек от този тип ще бъде показан в Токио през следващата седмица. По време на изложението в Япония, Renault ще представи специална версия, която да изпрати подобаващо модела.

Версията вероятно ще носи името Megane RS Trophy Ultime и ще бъде направена в лимитирана бройка. Към момента тази информация не е потвърдена от Renault, но това ще стане ясно съвсем скоро. Очакванията са под капака да видим познатия 1.8-литров бензинов двигател без сериозни промени и с мощност от около 300 конски сили.

Промените вероятно ще са сведени единствено до визията на хотхеча, който може да получи специални означения и цветови комбинации, както и сериен набор екстри, които да пристигат от завода. Очаква се в близко бъдеще Renault да се откаже и от стандартния Megane с конвенционален двигател,, който ще отстъпи своето мято на Megane E-Tech, който вече успешно се продава в Европа. Не се съобщава за пряк наследник на RS модификацията, но няма да е изненада ако видим по-наточена версия на електрическия модел.

Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 3 гласа.

Свързани новини