Отидете към основна версия

4 929 7

Zeekr 001 получи огромна батерия и пробег от над 1000 километра

  • zeekr-
  • 001-
  • европа-
  • електромобил

Кросоувърът ще се продава в Европа

Компанията Zeekr не е особено популярна в Европа, макар да е собственост на китайския концерн Geely. Въпреки това, инженерите на марката се справят изключително добре с направата на електромобили и с последното попълнение в гамата си може да наберат заслужена слава на Стария континент. По-рано днес Zeekr представи обновената версия на своя кросоувър 001 с интересни характеристики.

Обновеният модел може да се похвали с нова 140кВч батерия, която осигурява пробег от над 1000 километра с едно зареждане. Такъв пробег може да бъде достигнат с базовата версия с един електромотор и 286 конски сили, докато версията с 536 конски сили и два мотора може да се похвали с по-малък пробег, но и ускорение до 100км/ч в рамките на 3.8 секунди.

За съжаление, обаче по-голямата батерия ще бъде налична само за 1000 броя от електромобила, докато другите ще трябва да се задоволят с по-малките 86кВч и 100кВч батерии. Към момента електромобилът ще се продава единствено в Китай, където е измерен и пробегът от 1032 километра с едно зареждане според местните стандарти, а по-късно моделът ще бъде представен и в Европа, но с неясни към момента характеристики.

Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 11 гласа.

Свързани новини