Отидете към основна версия

1 999 11

Възраждат AC Cobra с мощен V8

  • ac-
  • cobra-
  • кабрио-
  • роудстър-
  • ford

Колата ще дебютира през април

AC планира да възроди Cobra още през тази година, като ни покаже изцяло обновения модел през месец април. Подобно на феновете, така и хората зад колата нямат търпение да покажат разработката си и споделиха няколко снимки, които разкриват визията на колата, заедно с малко повече информация за нейното задвижване.

Цялостният дизайн е запазен максимално до оригиналните форми с разликата, че цялото купе е направено от карбонови влакна и е построено върху алуминиева рама под нея. Това предлага ниско тегло и твърдост, която се усеща при шофиране. Интериорът също е пресъздаден, за да бъде максимално близък до оригиналния с модерни технологии като дигитално табло, но и класически теми за подсилване на усещането.

Може би най-интересното е под капака, където работи 5.0-литров бензинов двигател с мощност от 663 конски сили. Той може да изстреля роудстъра с тегло от 1.5 тона до 100км/ч за само 3.4 секунди, а при продължително натискане на газта да развие 278км/ч. Трансмисията може да бъде автоматична с 10 предавки на Ford, както и механична с шест предавки, която вероятно ще бъде и по-предпочитания избор.

Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 9 гласа.

Свързани новини