Отидете към основна версия

9 056 13

Новите GLE и GLE Coupe вече се продават у нас с голяма разлика в цените (БГ ЦЕНИ)

  • mercedes-
  • gle-
  • gle coupe-
  • amg

Базовите модели започват от 167 хиляди лева и 178 хиляди лева

В началото на февруари Mercedes представи освежените версии на кросоувърите GLE и GLE Coupe. Близо два месеца по-късно колите се появиха и в официалния конфигуратор на марката за България, където са видими и техните цени. Прави впечатление, че по-стилният GLE Coupe е с близо 11 хиляди лева по-скъп от класическото GLE и за това си има причина.

Базово GLE започва от 167 735 лева с 3.0-литров дизелов двигател с мощност от 289 конски сили и може да достигне до 303 020 лева за най-върховата конфигурация AMG GLE 63S 4MATIC +, която получава 4.0-литров осмак с 624 конски сили. Разбира се, това е базова цена и може да се повиши значително след добавянето на множеството екстри, които се предлагат в конфигуратора на марката.

От друга страна по-стилното GLE Coupe има базова цена от 178 535 лева за базовия модел с 3.0-литров дизелов двигател със същата мощност и достига до 324 хиляди лева при върховия модел с означение AMG. От къде идва тази разлика в цената?

При базовите модели с дизелов двигател можем да видим, че GLE Coupe идва с AMG пакет още от завода, докато при стандартния GLE той струва допълнителни 7430 лева. По този начин разликата се изравнява донякъде и се свежда до по-скромните 4 хиляди лева, които заплащате за по-изваяните форми на купеобразния модел. При другите нива на оборудвания GLE Coupe също получава по-богато серийно оборудване изразяващо се в по-големи джанти или допълнителни елементи и опции, които отново намаляват разликата в цената на двата модела, разбира се отново в полза на GLE.

Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 21 гласа.

Свързани новини