Отидете към основна версия

19 740 25

Най-безопасният китайски автомобил

  • euro ncap-
  • краш тест-
  • qoros-
  • chery-
  • israel corporation

Европейската независима организация Euro NCAP проведе интересен краш тест на седана Qoros 3. Любопитното е, че марката Qoros е китайска. Сред акционерите са местната компания Chery и израелската фирма Israel Corporation. Още по-впечатляващ обаче е резултатът от краш теста. Qoros 3 получава максималните пет звезди за безопасност. Така този седан се превръща в първата китайска кола, която получава максималния бал на Euro NCAP.

Марката Qoros представи продукцията си през пролетта на тази година в Женева. Седанът с моделно обозначение 3 вече се произвежда в Китай, а продажбите му там ще стартират само след дни. Автомобилът ще се появи и в Европа, като началото на продажбите на Стария континент е запланувано за началото на 2014 година. Специалистите от Euro NCAP отчитат като единствен недостатък при краш прекалено твърдите колонки на ветроупорното стъкло.

Оценяването на безопасността на Qoros 3 в проценти изглежда така: Защита на възрастни пасажери - 95%, Защита на деца - 87%, Защита на пешеходци - 77%, Електронни помощници - 81%. На база на тези оценки китайската кола получава общ бал от максималните пет звезди. Ще припомним, че в Женева представители на Qoros заявиха, че марката има амбициозната цел да се намеси в разпределението на пая при премиум колите, където от години господства немското трио BMW, Mercedes-Benz и Audi.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини