Отидете към основна версия

7 424 32

Новото Volvo XC90 ще се движи без шофьор

  • volvo-
  • xc90-
  • spa

Следващото поколение на всъдехода Volvo XC90 ще бъде представено догодина, съобщава L’Automobile Magazine. Според френското списание автомобилът ще повтаря доста от дизайнерските черти на прототипа Concept Coupe, представен във Франкфурт. От него ще бъдат наследени характерната радиаторна решетка и Т-образните светодиодни фарове.

Новото Volvo XC90 ще бъде построено на платформа с името SPA, която ще му позволи да се отърве от поне 150 кг от теглото на сегашния модел. В гамата от двигатели се очаква "даунсайзинг" с цел намаляване на разхода на гориво и вредните емисии. Шведският всъдеход ще се оборудва само с четирицилиндрови дизели, съчетани с електромотори в някои от версиите.

Още по-радикални ще бъдат нововъведенията в областта на безопасността и футуристичните системи за автономност. Освен да предотвратява стълкновения с пешеходци, други автомобили и велосипедисти, XC90 ще може да се придвижва съвсем сам в задръствания и да следва други коли. При това на водача дори няма да се налага да докосва волана с ръце - ще бъде достатъчно само да включи автопилота.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини