Отидете към основна версия

16 994 65

Собственик на кола с АГУ измина над 1 млн. км само на газ

  • агу-
  • пропан-бутан-
  • пробег-
  • skoda

Неведнъж сме чували истории за коли с монтирани газови уредби, които не издържат дълго. Мнозина твърдят, че газта убива двигателя и намалява ресурса му. Дали това е вярно и има ли тайни за дългосрочно използване на прупан-бутан, като гориво за бензинов автомобил - разбираме от първа ръка.

Собственикът на автомобила, за който ви разказваме е от Молдова и с гордост споделя своя опит и тънкости в управлението на автомобил с газова уредба. Става дума за използването на пропан-бутан, като алтернативно гориво и за изминаването на пробег от над милион километра - само на газ.

Веднага трябва да се каже, че в този случай става дума за Skoda Octavia с двигател 1.6 MPI. Такъв двигател се счита за един от най-непретенциозните. Освен това този мотор безпроблемно "усвоява" газта. В момента пробегът на тази Шкода е 1 170 000 км! От тях колата е изминала почти 1 милион километра само на газ. Средният годишен пробег е 150 000 км.

Според обратната връзка от собственика на автомобила, който между другото редовно пътува от Молдова of Украйна, неговата Skoda е оборудвана с газова уредба Shark и с инжектори Fliper. АГУ-то се обслужва на 250 000 километра, като му се прави основна профилактика, а на 500 000 километра пробег собственикът е сменил и бутилката.

Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 58 гласа.

Свързани новини