Отидете към основна версия

20 351 48

Зимните гуми – гаранция за Вашата сигурност!!!

  • зимни гуми-
  • медина мед-
  • michelin-
  • continental-
  • goodyear

След първата зима зад волана всеки водач осъзнава, че условията за шофиране през зимата са специфични и носят значителни рискове. Зимната гума гарантира адекватната превенция за предотвратяване на обичайните трафик инциденти, защото осигурява ефективен контакт на Вашия автомобил с пътната повърхност.

Опитният шофьор знае, че зимната обстановка не означава само сняг на пътя! Зимните пътни условия са налице при температура от 7°C, под която каучуковата смес на лятната гума се втвърдява и губи ефикасността на основните си качества.

Вследствие на това, сцеплението с пътя се компрометира.

Като резултат спирачният път се увеличава двойно, като на заснежен път при скорост от 50 км/час лятна гума има спирачен път от 63 м, докато зимна - 32 м, т.е. над двойно по – малък.

Достатъчно е и само пътят да е мокър, при което спирачният път при 80 км/час и температура под 7°C за лятна гума е 40 м, докато за зимна гума - 34 м, т.е. 6 метра по-малко.

В заключение при температура под 7°C, зимната гума предлага повече сигурност, като същевременно намалява спирачния път в сравнение с лятната върху всякакъв вид пътна настилка и при всякакви зимни условия.
 
Информацията се предоставя с любезното съдействие на МЕДИНА МЕД ООД, чрез електронния им портал medina-med.com
 
МЕДИНА МЕД ООД е официален вносител на гуми от концерните MICHELIN, CONTINENTAL и GOODYEAR. Дружеството предлага услугите си в своите десет обекта - "Професионален сервиз гуми", в градовете София, Пловдив, Стара Загора, Плевен, Русе, Пазарджик, Бургас и Варна. За поредна година МЕДИНА МЕД ООД сертифицира центровете си по стандартите на MICHELIN, като такива са СЕРВИЗ ГУМИ СОФИЯ, БУРГАС, ПЛОВДИВ И СТАРА ЗАГОРА, а тази година кандидатства за сертифициране на сервиз гуми ВАРНА, ПЛЕВЕН и СОФИЯ 2 - кв. Горубляне.


   
Сертификатът на MICHELIN се присъжда на годишна база на сервизите за гуми, членове на Партньорската програма на MICHELIN, след външен независим одит, който гарантира, че изискванията на MICHELIN за качество са стриктно спазвани както в техническо отношение, така и по отношение на предлаганите продукти от тази марка, което е гаранция за сигурност и качество на обслужването.


 
 
От 01.10.2013 МЕДИНА МЕД ООД отвори врати нов професионален сервиз гуми в София - кв. Горубляне.


 
През 01.09.2013 МЕДИНА МЕД ООД придоби в активите си амбициозния проект за онлайн търговия с гуми на територията на Европа с бранда promogumi.com


 
www.promogumi.bg


МЕДИНА МЕД ООД гарантира качеството на обслужването Ви и със своите висококвалифицирани специалисти, които с удоволствие ще Ви консултират при избора на подходящи за Вашите транспортни средства гуми, както и ще Ви дадат ценни съвети за тяхната поддръжка и експлоатация.
 
www.medina-med.com

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини