Last news in Fakti

23 Октомври, 2013 11:09 20 341 48

Зимните гуми – гаранция за Вашата сигурност!!!

  • зимни гуми-
  • медина мед-
  • michelin-
  • continental-
  • goodyear

След първата зима зад волана всеки водач осъзнава, че условията за шофиране през зимата са специфични и носят значителни рискове. Зимната гума гарантира адекватната превенция за предотвратяване на обичайните трафик инциденти, защото осигурява ефективен контакт на Вашия автомобил с пътната повърхност.

Опитният шофьор знае, че зимната обстановка не означава само сняг на пътя! Зимните пътни условия са налице при температура от 7°C, под която каучуковата смес на лятната гума се втвърдява и губи ефикасността на основните си качества.

Вследствие на това, сцеплението с пътя се компрометира.

Като резултат спирачният път се увеличава двойно, като на заснежен път при скорост от 50 км/час лятна гума има спирачен път от 63 м, докато зимна - 32 м, т.е. над двойно по – малък.

Достатъчно е и само пътят да е мокър, при което спирачният път при 80 км/час и температура под 7°C за лятна гума е 40 м, докато за зимна гума - 34 м, т.е. 6 метра по-малко.

В заключение при температура под 7°C, зимната гума предлага повече сигурност, като същевременно намалява спирачния път в сравнение с лятната върху всякакъв вид пътна настилка и при всякакви зимни условия.
 
Информацията се предоставя с любезното съдействие на МЕДИНА МЕД ООД, чрез електронния им портал medina-med.com
 
МЕДИНА МЕД ООД е официален вносител на гуми от концерните MICHELIN, CONTINENTAL и GOODYEAR. Дружеството предлага услугите си в своите десет обекта - "Професионален сервиз гуми", в градовете София, Пловдив, Стара Загора, Плевен, Русе, Пазарджик, Бургас и Варна. За поредна година МЕДИНА МЕД ООД сертифицира центровете си по стандартите на MICHELIN, като такива са СЕРВИЗ ГУМИ СОФИЯ, БУРГАС, ПЛОВДИВ И СТАРА ЗАГОРА, а тази година кандидатства за сертифициране на сервиз гуми ВАРНА, ПЛЕВЕН и СОФИЯ 2 - кв. Горубляне.


   
Сертификатът на MICHELIN се присъжда на годишна база на сервизите за гуми, членове на Партньорската програма на MICHELIN, след външен независим одит, който гарантира, че изискванията на MICHELIN за качество са стриктно спазвани както в техническо отношение, така и по отношение на предлаганите продукти от тази марка, което е гаранция за сигурност и качество на обслужването.


 
 
От 01.10.2013 МЕДИНА МЕД ООД отвори врати нов професионален сервиз гуми в София - кв. Горубляне.


 
През 01.09.2013 МЕДИНА МЕД ООД придоби в активите си амбициозния проект за онлайн търговия с гуми на територията на Европа с бранда promogumi.com


 
www.promogumi.bg


МЕДИНА МЕД ООД гарантира качеството на обслужването Ви и със своите висококвалифицирани специалисти, които с удоволствие ще Ви консултират при избора на подходящи за Вашите транспортни средства гуми, както и ще Ви дадат ценни съвети за тяхната поддръжка и експлоатация.
 
www.medina-med.com


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.
Платена публикация


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 бате Ицо

    11 4 Отговор
    Аха,платена реклама!:)
  • 2 Дилян Димитров

    8 3 Отговор
    Тя е платена, ама инфото за зимните и летните гуми е вярно.
  • 3 alex xela

    5 8 Отговор
    В Белгия, имаше статия за това, доказаха ,че едва 3 процента от катастрофите се заради НЕзимни гуми. Карал съм със зимни летни и всесезонни, важно е да има грайфер и шарката на гумата.

    Коментиран от #14

  • 4 Дилян Димитров

    6 3 Отговор
    Пич, не говори глупости, защото заради такива философи като теб през зимата има маса верижни катастрофи.
    Аз също съм карал със "всесезонни" /този тип гуми са пълен ташак и не стават за нито един от сезоните/ чисто нови на сняг и по заснежените стръмни пътища из Бояна и Драгалевци не можеш да спреш. Взех си зимни гуми и спирането по стръмно престана да е проблем.
    Трябва да си пълен идиот, ако смяташ, че няма разлика в състава на зимните и летните гуми. Едните са почти пластмасови /летните/, а другите са от доста по-мек материал, който през зимата прави много по-добър контакт, а лятото буквално се размазва по горещия асфалт..
  • 5 Zdravko Timofeev

    7 1 Отговор
    Напълно съм съгласен, аз даже съм за въвеждане задължително на зимните гуми - стига с тия простотии "да имало грайфер, пък нямало проблем..." ! Как няма??? Толкова хора си заминаха заради причина ДЪЛЪГ СПИРАЧЕН ПЪТ, ПОДНАСЯНЕ, ЗАГУБА НА КОНТРОЛ и така нататък! То ако гумите си бяха с нужните качества нито едно от споменатите нямаше да е налице. Но нали няма задължителен закон и то полицаите к'во да кажат за причина?! Трябва да си пълен аматьор, за да не правиш разлика между летните и зимните гуми. А разликата е ОГРОМНА!!! То ако нямало, във формулата защо ще сменят гумите за сухо и мокро дори?!

    Коментиран от #19

  • 6 Бай Иван

    7 3 Отговор
    Всесезонната гума е пълен смях.Има зимни, летни и тези така наречени всесезонни които не вършат добра работа нито зиме нито лете. Хора които си карат редовно автомобилите много добре знаят колко са полезни зимните гуми.
  • 7 Vladimir Dinev

    4 7 Отговор
    Супер е, че Медина Мед са купили Промогуми. Миналата седмица си поръчах зимни гуми от тях и съм много доволен от услугите им.
  • 8 plamen plamen

    2 5 Отговор
    Не знаех, че сайтът promogumi е собственост на медина мед, сега съм още по сигурен за гумите които си купих от тях.
  • 9 Viktor Georgiev

    11 2 Отговор
    Не случайно когато ни "изненада" снега и стават страхотн изадръствания. Хората, които си мислят, че летните гуми са им ок, щом имат грайфер, не могат да тръгнат и по равното, да не говорим по наклон. Не спират и стават катастрофи. Става ад ! Всеки шофьор знае какво се случва първите снегове, а и не само... Дълго време карах с 2 зимни отпред и 2 летни отзад. Икономия.... Сложих зимни и отзад на колата, шофирането стана коренно различно ! Нищо общо с това, което беше. От тогава компромис за гума НЕ правя ! За спестените жълти стотинки от гуми ще застраша чужд живот, ще отворя работа на хора, и най-вече ще застраша моят си живот!!! Не забравяйте, това са ЕДИНСТВЕНИТЕ 4 котактни петна, които колата ви има с пътя, ако те куцат няма да има значение колко е скъпа колата ви !
  • 10 Kaloqn Ivanov

    1 5 Отговор
    V balgaria ima edna firma za gumi i tia se kazva Medina-Med, jivial sam vav francia i vav italia, nikade ne sam poluchaval takova personalno otnushenie kakto v medina, a sega po vsichko si lichi i che iskat da informirat horata tova e PROFESIONALIZAM BRAVO SAMO S TAKIVA KOMPANII BULGARIA SHTE IZLEZE OT TINIATA V KOIATO SE NAMIRA
  • 11 Антонио Милев

    5 1 Отговор
    Хората не сменят само задвижващите колела със зимни от кеф, а просто защото нямат пари за да сменят и четирите.
  • 12 Biad Versaev

    8 1 Отговор
    Няма нищо по добро от зимна гума през зимата.

    Коментиран от #26

  • 13 Симеон Тасев

    6 1 Отговор
    така е зимните гуми подобряват сцеплението зимата но зимни гуми може да се купят не само от медина и от много други центрове за гуми това си е откровена реклама но както и да е зимни гуми промерно може да се купят и от център за гуми диана
    Текст към връзката
  • 14 Shmeker

    5 1 Отговор

    До коментар #3 от "alex xela":

    В Белгия просто отпада закона, те и без това си си карат със зимни гуми по принцип.. а и да не карат, там снежинките ги гонят по-добре
  • 15 Николай Стоянов

    2 2 Отговор
    Аз карам лятото с Bridgestone Turanza, а зимата с Goodyear, такива имам. Но съм решил следващите да са всесезонни. Може би Vredestein Quatrac Lite. Просто зимата в Бургас обикновено е по мека от колкото навътре в страната, а и много не я изкарвам колата.
  • 16 Валентин Греков

    0 5 Отговор
    Ползвал съм услугите на фирмата. Видях едно професионално отношение и консултиране по всякакви въпроси. Останах доволен и препоръчвам сервиза и услугите на Медина Мед и на останалите
  • 17 Росен Петров

    1 6 Отговор
    В България най-добре е да се кара зимата със симни, а лятото - с летни гуми. Това, който не го разбира, няма как да бъде убеден.
    А това, че Медина Мед е купила promogumi.bg е много добра новина. Сега е ясно, че професионалисти стоят зад най-добрия сайт за гуми в България!
  • 18 Lubomir Simeonov

    0 8 Отговор
    Медина Мед предлага страхотни зимни гуми със супер качество !
  • 19 alex xela

    5 2 Отговор

    До коментар #5 от "Zdravko Timofeev":

    За тия които не са разбрали, аз съм за зимните гуми, но не втора употреба изпилени от всякъде. В Германия като падне грайфера под определено ниво гумата вече не се брои за зимна, и балъците в БГ ги вземат и слагат на колите и си мислят че имат зимна гума....
  • 20 Aleksandar Chervenkov

    14 2 Отговор
    25% от коментарите са колко са добри Медина Мед! Занимавам се с реклама, мога да ви гарантирам, че това са тяхни коментари...нагла работа.

    "V balgaria ima edna firma za gumi i tia se kazva Medina-Med"

    'Видях едно професионално отношение и консултиране по всякакви въпроси"

    "Не знаех, че сайтът promogumi е собственост на медина мед, сега съм още по сигурен за гумите които си купих от тях."

    Нелепо е :D :D!!! Груба грешка от ваша страна. Коментарите са изключително неестествени най-малко, да не говорим, че такива подходи ще дръпнат част от клиентите (като мен например) вместо да ги привлекат.

    Коментиран от #23

  • 21 sujuka

    8 1 Отговор
    Напишете поне "Платен репортаж" нещо
  • 22 Папур Шпеков

    0 5 Отговор
    Аз пък съм 100% сигурен че при 4 градуса например, летните ми гуми имат по-добро сцепление от зимните.

    Коментиран от #25, #30, #31

  • 23 Angel

    9 0 Отговор

    До коментар #20 от "Aleksandar Chervenkov":

    Това чак сега ли го разбрахте? В този сайт всичко винаги е било така. Пише се постоянно от уж различни хора, с определена цел манипулация и лансиране на 2-3 марки. Очевадно е, но не взимай толкова на сериозно нещата. Забавно е

    Коментиран от #24

  • 24 Aleksandar Chervenkov

    7 1 Отговор

    До коментар #23 от "Angel":

    За пръв път се зачитам в коментарите :). Направи ми впечатление, колко са им плоски изразите и ме хвана нервата, за какъв идиот ме взимат Медина Мед.
  • 25 Красимир Димитров

    2 1 Отговор

    До коментар #22 от "Папур Шпеков":

    Недей да бъдеш сигурен и най-меката лятна гума е 10 пъти по твърда от най твърдата зимна.Колкото по твърда е една гума толкова по малко сцепление има тя.Личи си ,че никога не си слагал зимни гуми.

    Коментиран от #32

  • 26 Iaroslav Stanchev

    3 1 Отговор

    До коментар #12 от "Biad Versaev":

    Има,има,нарича се снегорин.
  • 27 Iaroslav Stanchev

    6 1 Отговор
    Според мен зимните гуми са много важни за сигурността автомобила.Още по важно е обаче,кой седи зад геврека? Ако е някой с празна кратуна и тежък крак,каква файда,че имаш зимни гуми и спираш повече от добре.
  • 28 PROFESIONALISTA

    9 0 Отговор
    Аде стига с тия евтини рекламщини, аман вече...Няма пък да си купя от вас гуми.
  • 29 Бай Иван

    4 2 Отговор
    Естествено ,че всеки ,ще си купи гуми от там където му предложат най добра цена! Това е ясно.Важното е Българина да стане отговорен и да слага зимните си гуми навреме.Стане ли температурата навън 7 градуса значи е време!
  • 30 Shmeker

    1 2 Отговор

    До коментар #22 от "Папур Шпеков":

    Абе може някои хубави летни да имат по-добро сцепление на сухо от някои каплави зимни модели при 4 градуса, но не и на мокро. А и като гледам сега летните са полусликове с канали - много малко са летните модели с грайфери, та на хлъзгав сух асфалт (например супер загладен или пък песъчлив) и лятото може да ти направят бела при спиране особено. Така, че от сух асфалт до сух асфалт има разлика.

    Старата част на магистралата например нарочно е с грапав асфалт, гумите държат по-добре на такъв когато времето е мазно, влажно и нито е сухо, нито е мокро. В такова време на гладък асфалт, както е на новите участъци от магистралата играе особена роля каква ти е гумата. А тя трябва да е лятна лятото и зимна зимата за да държи както трябва. И не трябва да е на повече от 5 сезона ако е на малко пробег.

    Иначе от зимни до зимни също има разлика. Тия които караме са за континенталната част на Европа с умерен климат, има и арктически - те са с възможност за шипове. Те са добри за сняг, лед и т.н. но не са много добри за мокри аутобани - нямат толкова добро поведение на аква планинг и май са и доста по-меки от тия за нашите географски ширини.

    Общо взето това е което исках да кажа, мисля че който се интересува ще одобри.
  • 31 Shmeker

    3 2 Отговор

    До коментар #22 от "Папур Шпеков":

    ... Между другото това за 7-те градуса по Целзий не са си го измислили нашенците от Медина-мед, а по-скоро производителите на гуми - виждал съм тази информация в сайта на Континентал. Така, че вероятно при тях и техните марки ( а те са Гиславед, Барум, Викинг, Дженерал, Семперит, Спортива, Матадор и още няколко) това правило за 7-те градуса вероятно важи.
  • 32 Папур Шпеков

    1 2 Отговор

    До коментар #25 от "Красимир Димитров":

    Абе пич, на две години си сменям гумите на колата с нови-лятото с летни, зимата с зимни. И това от 20 години насам. Та тия приказки със сцеплението при сухо и хладно над 0 градуса не на мене. Сега съм с Continental premium contact, а зимните ми са Continental WinterContact TS850. И двата модела са много добри ама летните на сухо дори и студено лепят колата за пътя. Зимните са по-добри само на сняг и хлъзгаво. Големи сте ми разбирачи тук-градски карачи повечето.

    Коментиран от #33

  • 33 Shmeker

    1 2 Отговор

    До коментар #32 от "Папур Шпеков":

    Континентала е страхотна гума, най-доброто и за мен
  • 34 майор Костов

    1 2 Отговор
    Това е поръчкова статия, както се вижда и от снимките.
    Доказателство са многобройните тестове, проведени от Аутобилд. Те доказват, че на сухо са добри гумите за сухо, на мокро - тези за мокро и на сняг най-добре се представят гумите за сняг.
    Без никакво отношение към температурата. Тя е важна, ако продаваш...
  • 35 бати батев

    0 0 Отговор
    Ако човек кара предимно градско зимата в градове с по топъл климат където улиците са почистени и са по скоро мокри от колкото заснежени лятната гума ще даде по добър спирачен път заради по дълбоките канали.Зимните гуми дават по добри резултати само и единствено на сняг.Това е логигата на годииар,които произвеждат така наречните градски гуми
  • 36 Петко Петков

    2 2 Отговор
    проблема не е в колата гумите волана и т.н. а в културата на движение която я няма в нашите главици

    Коментиран от #38

  • 37 Krasimir Marinov

    0 2 Отговор
    колеги,не забравяите 4е има и всесезонни гуми които не отстапват по нищо на много от добрите зимни и летни гуми.Пирели скорпио(STR)например,

    Коментиран от #39, #40

  • 38 Стефан Никодимов

    1 2 Отговор

    До коментар #36 от "Петко Петков":

    Част от културата на движение включва смяната на гумите зимата.
  • 39 Бай Иван

    0 1 Отговор

    До коментар #37 от "Krasimir Marinov":

    НЯМА ТАКИВА ГУМИ!
  • 40 Бай Иван

    0 1 Отговор

    До коментар #37 от "Krasimir Marinov":

    Зимната гума е мека а лятната твърда. Значи всесезонната трябва да е хем мека хем твърда така ли? Хайде събуди се пич!

    Коментиран от #41

  • 41 Shmeker

    1 2 Отговор

    До коментар #40 от "Бай Иван":

    Пич, щом са направили маслата MULTIGRADE, могат да го напарвят и с каучука. Не че няма всесезонна гума, просто няма направена добра такава.
  • 42 Симеон Тасев

    1 0 Отговор
    има си зимни има си летни от 1 октомври слагаш зимните до към 1 април да кажем и от 1 април до1 октомври летните така че ако ще минус 100 да е за мен лично всяка година така става съответно като сиги смена гумите зимни летни и ги махам и нови

    Коментиран от #44

  • 43 Симеон Тасев

    1 0 Отговор
    като искате да карате коли поне си сменяйте редовно гумите ако не друго че сте тръгнали да карате коли без пари неговорим за обслужване и части само гуми дано има поне един човек който тука пише да си е сменил гумите веднъж на 3 години
  • 44 Shmeker

    1 0 Отговор

    До коментар #42 от "Симеон Тасев":

    Аз ги сменям като сменят лятно/зимно време

    Коментиран от #46

  • 45 Бай Иван

    1 0 Отговор
    Никога не вярвайте на това което пише а само на това което виждате и сте се убедили ,че е така. С добра реклама се продава и пясък в пустинята нали знаете?

    Коментиран от #47

  • 46 hienata

    0 0 Отговор

    До коментар #44 от "Shmeker":

    Аз си имам един термо етикет в гаража (от някакво списание), падне ли температурата под 7градуса се показва надпис "ЗИМНИ ГУМИ". Видя ли го няколко дни подред сменям гумите.
  • 47 Shmeker

    0 0 Отговор

    До коментар #45 от "Бай Иван":

    Не мога да ти схвана мисълта - на какво да не вярваме? В новите зимни гуми ли?

    Тая година съм на Семперит. Не съм ги взел от Медина-мед ама нищо чудно точно те да са ги внесли.

    Та гумите са доста добри, с летните колата ми върти гуми до трета скорост при рязко подаване на газ. С новия Семперит дори и на първа скорост не превъртат. Интересно че летните си спираха добре, макар температурата да е около и над 20 градуса тия дни. А зимния семперит има по-добро сцепление от лятната гума в момента.


    Така, че всичко е според зависи. Това за 7-те градуса е някакво общо правило, което е по-скоро препоръка отлколкото закон.

    Между другото Семперита доста се доближава до Континентал като качества, но е значително по-евтин. Който иска гума на топ-ниво на средна цена да обърне внимание на тази марка.. Новите модели са им добри
  • 48 ivaylo mihaylov

    0 0 Отговор
    Много е относително какво качество на каучука получаваш при покупката. В случай че караш маркови гуми,то с лятна смес може и при по-ниски температури да се кара. Китайските,които много хора си купуват заради цената, нямат общо със стандартите и правят гуми само на вид, без да притежават нужните качества. Може със зимна китайска да не може тръгнеш, докато лятна маркова да не превърта на същите условия. Много по-важно е какво е качеството отколкото колко точно градуса е температурата. Купувайте си хубави гуми, те си запазват свойствата например до 5 години,а евтиниите след 1 година не са годни за употреба. Гумата е един от най-важните фактори за сигурността, след шофьора ест.