Отидете към основна версия

13 005 43

Японските марки и Audi били най-надеждни

  • consumer reports-
  • класация-
  • рейтинг-
  • надеждност

Американското сп. Consumer Reports публикува традиционната си класация на най-трошливите автомобили на тамошния пазар. Повече от половината участници в негативния списък са щатско производство, а пет от 10-те най-ненадеждни модели са Ford.

Рейтингът е съставен въз основа на данни, предоставени от читатели на списанието. Статистиката отчита повредите през последните три години, но ако автомобилът е претърпял модернизация, се взема под внимание само последната година от експлоатацията. От 2001-ва насам редакторите на Consumer Reports са събрали информация за 1.1 млн. коли.

Антикласацията отразява уязвимостта на даден модел към 17 най-разпространени повреди. Сред тях са проблеми с двигателя, трансмисията, запалването, спирачките, електрическата инсталация, електронните системи и климатика. "Лидер" сред най-трошливите автомобили е хибридът Ford C-Max Energi.

Топ 10 на най-проблемните модели

Място Модел
1 Ford C-Max Energi
2 Ford Escape (с 1.6-литров двигател EcoBoost)
3 MINI Cooper Countryman
4 Ford C-Max Hybrid
5 Nissan Pathfinder
6 Volkswagen Beetle
7 Cadillac XTS
8 Ford Explorer (с двигател V6)
9 Hyundai Genesis Coupe
10 Ford Taurus (с турбомотор)

От Consumer Reports уточняват, че съвсем не е задължително модели с добри ходови качества, високо равнище на комфорта и други положителни черти да се окажат надеждни. Това обяснява защо автомобили, получили висока оценка в тестовете на списанието, попадат в антикласацията заради експлоатационни проблеми.

Американското издание съставя и списък на отличниците. Седем от тях са "японци". В челната десетка попадат две европейски марки - Volvo и Audi, а единственият американски производител в рейтинга на най-надеждните автомобили е GMC.

Топ 10 на най-надеждните марки

Място Марка
1 Lexus
2 Toyota
3 Acura
4 Audi
5 Mazda
6 Infiniti
7 Volvo
8 Honda
9 GMC
10 Subaru

В класацията от миналата година също доминираха японски компании. Тогава Scion, Toyota, Lexus, Mazda и Subaru заеха челната петица.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини