Отидете към основна версия

3 305 12

VW намалява производството в главния си завод

  • vw-
  • volkswagen-
  • производство-
  • завод

Причината е липса на части

Volkswagen намалява работното време на служителите в основния завод на автомобилния производител във Волфсбург за три седмици през септември поради недостиг на части, причинен от скорошните наводнения в Словения, съобщи говорител на компанията в понеделник, цитиран от Automotive News Europe. Той заяви, че мерките за съкратено работно време ще бъдат в сила от 11 до 29 септември. Освен това в завода на VW в Емден, Северна Германия, ще има отделни отменени смени, добави говорителят.

Според него наводненията в Словения са парализирали производството на зъбни колела при подизпълнител, което е засегнало производството на автомобили. Недостигът на части от словенски доставчик също е накарал VW да спре производството в завода си в Португалия за девет седмици, между 11 септември и 12 ноември, стана ясно миналата седмица.

Миналия месец автомобилният производител предупреди, че ще претърпи прекъсвания на производството в някои заводи поради наводненията в Словения, които нарушават веригите за доставки.

Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 8 гласа.

Свързани новини