Отидете към основна версия

9 209 11

10-степенна трансмисия за новия Volkswagen Tiguan

  • volkswagen-
  • tiguan-
  • taigun-
  • mqb

Следващото поколение на компактния кросоувър Volkswagen Tiguan ще бъде представено в началото на 2015 г., съобщава AutoExpress. Според британското списание автомобилът ще бъде по-голям от предшественика си, с което ще се освободи ниша за по-малкия Taigun.

Tiguan II ще бъде построен на модулната платформа MQB, която вече се използва за много модели на Volkswagen. Нарасналите габарити ще позволят не само увеличаване на багажния обем, а и повече простор в краката на пътниците отзад.



Както и в случая с обновената Skoda Yeti, новият Tiguan ще се предлага в две версии - "градска" и "всъдеходна". Двете модификации обаче ще се различават в механичен план, а не само на външен вид, както е при чешкия кросоувър. "Всъдеходният" Tiguan ще се екипира с двойно предаване и пълен набор от електронни помощници за уверено придвижване извън асфалта.

Изненади в гамата от двигатели не се очакват. Каталогът ще предлага 1.2-, 1.4- и 2.0-литрови бензинови мотори и дизели с обем 1.6- и 2.0-литра. Купувачите обаче ще могат да поръчат Tiguan с нова 10-степенна трансмисия DSG.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини