Last news in Fakti

13 Ноември, 2013 09:22 9 191 11

10-степенна трансмисия за новия Volkswagen Tiguan

  • volkswagen-
  • tiguan-
  • taigun-
  • mqb

Следващото поколение на компактния кросоувър Volkswagen Tiguan ще бъде представено в началото на 2015 г., съобщава AutoExpress. Според британското списание автомобилът ще бъде по-голям от предшественика си, с което ще се освободи ниша за по-малкия Taigun.

Tiguan II ще бъде построен на модулната платформа MQB, която вече се използва за много модели на Volkswagen. Нарасналите габарити ще позволят не само увеличаване на багажния обем, а и повече простор в краката на пътниците отзад.



Както и в случая с обновената Skoda Yeti, новият Tiguan ще се предлага в две версии - "градска" и "всъдеходна". Двете модификации обаче ще се различават в механичен план, а не само на външен вид, както е при чешкия кросоувър. "Всъдеходният" Tiguan ще се екипира с двойно предаване и пълен набор от електронни помощници за уверено придвижване извън асфалта.

Изненади в гамата от двигатели не се очакват. Каталогът ще предлага 1.2-, 1.4- и 2.0-литрови бензинови мотори и дизели с обем 1.6- и 2.0-литра. Купувачите обаче ще могат да поръчат Tiguan с нова 10-степенна трансмисия DSG.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 PROFESIONALISTA

    3 3 Отговор
    Абе хубаво, ама тоя Тигуан някак си е ни риба ни рак- нито джип нито кола...
  • 2 ВИП АМГ

    2 5 Отговор
    te 5 stepena kato horata nemojaha da napraviat shte praviat 10 stepenna

    Коментиран от #3

  • 3 аноним

    2 6 Отговор

    До коментар #2 от "ВИП АМГ":

    прав си , освен това в Германия Тигуан започва от 22 000 Евро..

    а Тук.........
    просто не се продават , дори и 11 степенна скоростна кутия да му сложат

    Коментиран от #4

  • 4 ВИП АМГ

    0 4 Отговор

    До коментар #3 от "аноним":

  • 5 маляка

    2 4 Отговор
    Японският автоматик е наѝ надежден от всички
  • 6 дива индия

    1 4 Отговор
    карам витара автоматик 1.6 газ от 3 години и какво ли не съм правил нищо и няма ауди А4 дизел казвам ви 3та кутия смених и е с ръчни скорости немците не са наясно с тия трансмисии и с 15 степенна да направят не ИСКАМ
  • 7 Благовест Стефанов

    1 4 Отговор
    На VW кутията е консуматив.
  • 8 Красимир Димитров

    0 2 Отговор
    Макар и да съм фен на марката за мен това е абсолютно без мислено и скъпо струващо решение ,което би довело до повече проблеми от колкото ползи.
  • 9 Един фен

    1 1 Отговор
    Мдааа, не се продават - то затова и като излезе Тигуан се чакаше по 9 (девет!) месеца в България, докато се получи. Затова е и най-успешния в своя сегмент, най-бързо достигнал 100 000 от започване на продажбите. Затова и запазва много добра цена при вторична препродажба - щото не става.
    Фолксваген първи измислиха и въведоха DSG. Сега вече в Туарег е 8-степенна и далеч не е проблемна, защото "The 8 speed in the Touareg is made in Japan by Aisin, best in the business." Същото важи и за новите трансмисии, които ще идват в бъдеще.
    Ама някой като вземе да пише без да знае така се получава ... Има повече от един успешен автомомилен производител на този свят - Фолксваген определено е един от тях.
  • 10 Steliqn Gradev

    1 0 Отговор
    AZ imam posledniq passat i sum s 7DSG s 2 suedinitelq i sum dovolen na max ne se ose6ta smqna na predafkite i ne se 4uva 6um plavno se kara prosto e super.4akam da vidq drugoto pokolenie touareg i sigorno 6te si go zema :)
  • 11 Кобрата

    0 0 Отговор
    Супер е VW-на