Отидете към основна версия

2 125 6

Alfa Romeo вече работи над друга суперкола, ето кога ще я видим

  • alfa romeo-
  • суперкола-
  • stradale 33

Мистериозният модел ще се появи през 2026-та

В края на миналия месец Alfa Romeo представи новия си суперкар и той се оказа достатъчно успешен, за да се планира негов наследник, който ще се появи през 2026 г. Оказва се, че 33 Stradale е само първият от многото суперавтомобили, които марката планира.

Alfa Romeo 33 Stradale беше представен в края на август и черпи вдъхновение за дизайна си от едноименния модел от средата на миналия век. Ограничен до 33 екземпляра, отделът Bottega на компанията ще може да продължи да работи по силно лимитирани, вдъхновени от историята модели, докато подразделението остава печелившо.

"Първият автомобил се оказа наистина добро упражнение за нас, за алфистите и за нашите клиенти", заяви пред Autocar Алехандро Месонаро-Романос, ръководител на дизайнерския отдел в Alfa Romeo. "И ние искаме да продължим."

Въпреки че не разкри какви са следващите модели, се предполага, че Giulia TZ от 1963 г. е сред първите кандидати. Нейната прочута "Coda Tronca", или скъсена задна част, я превръща в икона на дизайна. Освен това знаем, че Alfa Romeo е мислила за тази дизайнерска особеност, защото заяви, че ще я включи в бъдещите си модели.

Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 5 гласа.

Свързани новини