Last news in Fakti

20 Септември, 2023 12:52 2 106 6

Alfa Romeo вече работи над друга суперкола, ето кога ще я видим

  • alfa romeo-
  • суперкола-
  • stradale 33

Мистериозният модел ще се появи през 2026-та

Alfa Romeo вече работи над друга суперкола, ето кога ще я видим - 1

В края на миналия месец Alfa Romeo представи новия си суперкар и той се оказа достатъчно успешен, за да се планира негов наследник, който ще се появи през 2026 г. Оказва се, че 33 Stradale е само първият от многото суперавтомобили, които марката планира.

Alfa Romeo 33 Stradale беше представен в края на август и черпи вдъхновение за дизайна си от едноименния модел от средата на миналия век. Ограничен до 33 екземпляра, отделът Bottega на компанията ще може да продължи да работи по силно лимитирани, вдъхновени от историята модели, докато подразделението остава печелившо.

"Първият автомобил се оказа наистина добро упражнение за нас, за алфистите и за нашите клиенти", заяви пред Autocar Алехандро Месонаро-Романос, ръководител на дизайнерския отдел в Alfa Romeo. "И ние искаме да продължим."

Въпреки че не разкри какви са следващите модели, се предполага, че Giulia TZ от 1963 г. е сред първите кандидати. Нейната прочута "Coda Tronca", или скъсена задна част, я превръща в икона на дизайна. Освен това знаем, че Alfa Romeo е мислила за тази дизайнерска особеност, защото заяви, че ще я включи в бъдещите си модели.


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 3456

    21 0 Отговор
    Фен съм на марката, но да вземат да направят гама автомобили за неколекционери, че след 159ката има само два модела, чиито купета пък нямат никаква разновидност. Така че вместо да правят красиви музейни експонати, да вземе да направят красиви коли за народа, както могат да го правят. В момента свеждат работата си до тунинг студио., все пак имат и фенове, които не са милионери

    Коментиран от #2

  • 2 асд

    7 1 Отговор

    До коментар #1 от "3456":

    Съгласен съм напълно с теб, но за разработката на достъпен автомобил е доста скъпо удоволствие, което Стелантис не вярвам да иска да си причини. 159 е доста приличен автомобил, но нека не забравяме, че е на съвместна платформа с Опел Инсигниа от същия период. За да е достъпна следващата Алфа си мисля, че трябва отново да е в колаборация с някоя или няколко други марки, за да може не само алфистите да си я купим.
  • 3 Какви са тези грозни хлебарки

    0 18 Отговор
    от снимките с тънки крака.Алфа е в миналото не че някога е била в бъдещето и дори няма желаещи да е купят.По зле са и от Москвич.😀😀😀😀😀Кофти марка!!!

    Коментиран от #4, #5, #6

  • 4 Обзалагам се

    14 0 Отговор

    До коментар #3 от "Какви са тези грозни хлебарки":

    , че никога не си се качвал дори във автомобил от тази марка. Иначе си голям разбирач!
  • 5 Някой хора се учат от грешките си и не

    5 0 Отговор

    До коментар #3 от "Какви са тези грозни хлебарки":

    ги повтарят ,на други никога не им идва акъла в главата.
    Боже,Боже,колко мъка има на този свят!
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.