Отидете към основна версия

29 884 55

Toyota пусна кросоувър с цена на Dacia

  • toyota-
  • etios cross

 

Японците от Toyota започнаха продажби на автомобил с повишена проходимост, носещ наименованието Etios Cross. Новият компактен кросоувър се базира на стандартния Etios и на този етап е предназначен само за пазарите в Аржентина.
Цената му е 115 000 аржентински песо, което се равнява приблизително на 26 000 лева. Това е едно от най-евтините предложения на Toyota и по цена може да се сравни с тази на румънския аналог Dacia Sandero Stepway. Все пак Stepway си остава по-евтиното предложение.
Иначе компактният кросоувър на Toyota е снабден с 1.5-литров бензинов двигател, който притежава мощност от 90 к.с. Този агрегат работи съвместно с петстепенна механична скоростна кутия и предава въртящия момент само на предните колела.
Toyota Etios Cross се предлага в едно-единствено ниво на оборудване XLS, като прави впечатление, че то не е никак лошо. В базовата екипировка влизат екстри като мултифункционален волан, ABS и EBD, предни въздушни възглавници, ел. пакет и др.
В Аржентина Etios Cross се предлага с тригодишна гаранция. Очаква се този кросоувър да се появи и на други пазари от т.нар. развиващи се страни. Става дума за Латинска Америка, Индия, Индонезия и ЮАР. У нас обаче едва ли ще видим евтиния Etios Cross.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини