Отидете към основна версия

17 467 11

Вече се продава Mercedes AMG-One “втора ръка”

  • mercedes-
  • amg-
  • amg one

Цената едва ли ще ви хареса

Mercedes-AMG One вече се предлага на пазара за употребявани автомобили от базирания в Дубай дилър F1rst Motors. Автомобилът с неразкрит произход и нулев пробег на километража е с висока цена от 20 млн. дирхама в ОАЕ или около 5 милиона евро.

При премиерата Mercedes запази в тайна една важна подробност за AMG One - неговата първоначална цена. Въпреки, че оценките варират между 2 и 3 млн. евро, тази конкретна обява повдига вежди, тъй като изисква почти двойно повече от предполагаемата цена. Съобщава се, че Mercedes забранява препродажбата на тези автомобили, но този случай предполага възможно нарушение или заобикаляне на ограничението от страна на собственика. AMG One може да се похвали с вдъхновено от Formula 1 задвижване, което осигурява 1049 конски сили чрез 1,6-литров V6, турбокомпресор с електрическо задвижване и четири електрически двигателя. Батерията с капацитет 8,4 киловатчаса дава приоритет на мощността пред пробега, като позволява изминаването на едва 11,2 км само на електрическа енергия.

Докато електрическият пробег остава на заден план, AMG One се отличава с ускорение, достигайки 100 км/ч за 2,9 секунди и 200 км/ч за 7,0 секунди. Максималната му скорост от 350км/ч съвпада с тази на Ferrari LaFerrari и McLaren P1, което го поставя сред най-бързите автомобили в света.

Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 17 гласа.

Свързани новини