Last news in Fakti

23 Януари, 2024 09:54 16 855 11

Вече се продава Mercedes AMG-One “втора ръка”

  • mercedes-
  • amg-
  • amg one

Цената едва ли ще ви хареса

Вече се продава Mercedes AMG-One “втора ръка” - 1

Mercedes-AMG One вече се предлага на пазара за употребявани автомобили от базирания в Дубай дилър F1rst Motors. Автомобилът с неразкрит произход и нулев пробег на километража е с висока цена от 20 млн. дирхама в ОАЕ или около 5 милиона евро.

При премиерата Mercedes запази в тайна една важна подробност за AMG One - неговата първоначална цена. Въпреки, че оценките варират между 2 и 3 млн. евро, тази конкретна обява повдига вежди, тъй като изисква почти двойно повече от предполагаемата цена. Съобщава се, че Mercedes забранява препродажбата на тези автомобили, но този случай предполага възможно нарушение или заобикаляне на ограничението от страна на собственика. AMG One може да се похвали с вдъхновено от Formula 1 задвижване, което осигурява 1049 конски сили чрез 1,6-литров V6, турбокомпресор с електрическо задвижване и четири електрически двигателя. Батерията с капацитет 8,4 киловатчаса дава приоритет на мощността пред пробега, като позволява изминаването на едва 11,2 км само на електрическа енергия.

Докато електрическият пробег остава на заден план, AMG One се отличава с ускорение, достигайки 100 км/ч за 2,9 секунди и 200 км/ч за 7,0 секунди. Максималната му скорост от 350км/ч съвпада с тази на Ferrari LaFerrari и McLaren P1, което го поставя сред най-бързите автомобили в света.


Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 17 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Нури

    12 1 Отговор
    Всеки Според Възможностите си
  • 2 Aлфа Bълкът

    10 18 Отговор
    Грозотия.

    Коментиран от #6

  • 3 Минувач

    18 1 Отговор
    Сред най-бързите що се отнася до максимална скорост, където има не един и два модела с над 400 км/ч. Обаче на писта той е най-бързия и държи абсолютния рекорд на Ринга за серийни автомобили, където само Порше може да му се противопостави, но не достатъчно. Няма Ферарита, няма Кьонинсег, няма Ламбо, няма Бугати, а да не говорим за американките Хенесита и прочие, в т.ч. и електричките. Само прототип може да бие това АМГ на писта, защото той е създаден точно за писта, а не за красиви и бързи играчки са показване на авторитет.
  • 4 Ако го

    7 7 Отговор
    продават за две-три хиляди лева шга зема...
  • 5 Асан-чо

    4 7 Отговор
    Нещу му изръбалу курмилуту на тоз кола...ма мноо талавизор бе бате пуууу?!
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Aлфа Bълкът

    3 13 Отговор

    До коментар #6 от "Куция Вълк":

    Грозна е! Дори не доста модели на Ферари не ги бива, ама ги възхваляват. Тази кола е грозотия.
    Коли с фарове толкова високо до калника не харесвам. Като изключим Макларън Ф1, не се сещам за друг модел да ми е харесал.
  • 8 Е46ца

    4 6 Отговор
    Цената ми харесва , но колата не.Вече я тествах и не бях очарован изобщо.
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 токова мощност от

    2 1 Отговор
    1.6 V6 : илядо коня с турбо. това не знам колко ще издържи. М112 ако го бяха турбинирали по тоя начин трябваше да е 2000+ коня
  • 11 Бат Ваньо

    2 0 Отговор
    Става ли на газ?