Отидете към основна версия

6 651 20

Ето как изглежда базовата Dacia Duster и какво е нейното оборудване

  • dacia-
  • duster-
  • sandero

Кросоувърът е в ниво Essential

При представяне на нови модели, производителите обикновено показват най-високите нива на оборудване на автомобилите, които често биват използвани и при повечето тестове. За някои клиенти, обаче, високото ниво на оборудване не е цел и те предпочитат да видят как би изглеждала колата в базов вариант. Макар, че конфигураторът на новата Dacia Duster за България още не публикуван онлайн, този в Германия вече работи и от там можем да видим как изглежда базовия модел без никакви добавени екстри.

Срещу 18 950 евро получавате модела ECO-G 100 LPG в стандартен бял цвят с черни елементи и 16-цолови железни джанти. В интериора централно място заемат традиционните аналогови инструменти, придружени от скромен монохромен 3,5-инчов дисплей. Воланът разполага с набор от бутони за различни функции. Забележително е, че електрическите прозорци присъстват само отпред и че липсва радио или сензорен екран на информационно-развлекателната система. Вместо това е предвидено специално място, където смартфонът може да бъде поставен сигурно.

Dacia представя "мултимедийната радиосистема Media Control", която е съвместима с устройства с Android и Apple. Тази система функционира чрез изтегляемо приложение, наречено Dacia Media Control, предназначено за безпроблемна интеграция във всички автомобили, оборудвани с тази функция. След като бъде инсталирана, потребителите получават достъп до удобен интерфейс на мобилното си устройство, включващ пет бутона за функциите телефон, радио, мултимедия, автомобил и навигация. Базовият Duster е оборудван още с климатик, електрически регулируеми и отопляеми външни огледала и LED дневни светлини, съчетани с автоматични къси светлини (с халогенни дълги светлини). Комфортът в интериора е повишен с регулируема по височина седалка на водача и регулируем по височина и дълбочина волан.

По отношение на системите за подпомагане на водача базовият Duster включва задни сензори за паркиране, разпознаване на пътни знаци, асистент за поддържане на лентата на движение и круиз контрол, осигуряващи допълнително удобство и безопасност.

Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 25 гласа.

Свързани новини