Отидете към основна версия

9 606 13

Жена зареди безплатно над 28 хиляди литра гориво

  • гориво-
  • кражба-
  • бензин

Дамата е открила софтуерен проблем на бензиностанцията

В Линкълн, Небраска, е задържана жена на име Доун Томпсън, която е обвинена, че се е възползвала от техническа неизправност на местна бензиностанция, за да зареди около 28 хиляди литра гориво без да заплаща. Предполагаемите инциденти са се случили между ноември 2022 г. и юни 2023 г.

Томпсън е обвинена в кражба чрез противозаконно отнемане на над 5000 долара, след като е арестувана от полицията в Линкълн. В обвиненията се твърди, че тя е използвала вратичка в бензиностанция Pump and Pantry, която е задействала демонстрационен режим, позволяващ безплатно зареждане на гориво след двукратно прокарване на карта с награди.

Бензиностанцията незабавно отстранява софтуерната грешка, след като открива аномалията през октомври 2023 г., а впоследствие предупреждава властите. Благодарение на усилията за разследване правоприлагащите органи проследяват картата с награди, свързана с инцидентите, което води до идентифицирането на Томпсън.

Според полицейските доклади картата с награди на Томпсън е била използвана 510 пъти през шестмесечния период, като на записите от видеонаблюдението е заснето как тя зарежда автомобила си на бензиностанцията. Наградите, натрупани по картата, са били минимални, тъй като тя е била свързана с незначителни покупки.

Като цяло незаконните действия на Томпсън довели до изразходването на 28 хиляди литра гориво, което според оценката на управителя на бензиностанцията възлиза на приблизително 27 860,27 долара, изчислено на базата на средна цена на горивото от 3,758 долара за галон през посочения период.

Томпсън обаче не е единственото лице, замесено в експлоатацията. Друго лице твърди, че Томпсън многократно я е таксувал за използването на картата, като уж е предлагала "гориво с отстъпка".

Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 21 гласа.

Свързани новини