Last news in Fakti

15 Март, 2024 15:10 9 578 13

Жена зареди безплатно над 28 хиляди литра гориво

  • гориво-
  • кражба-
  • бензин

Дамата е открила софтуерен проблем на бензиностанцията

Жена зареди безплатно над 28 хиляди литра гориво - 1

В Линкълн, Небраска, е задържана жена на име Доун Томпсън, която е обвинена, че се е възползвала от техническа неизправност на местна бензиностанция, за да зареди около 28 хиляди литра гориво без да заплаща. Предполагаемите инциденти са се случили между ноември 2022 г. и юни 2023 г.

Томпсън е обвинена в кражба чрез противозаконно отнемане на над 5000 долара, след като е арестувана от полицията в Линкълн. В обвиненията се твърди, че тя е използвала вратичка в бензиностанция Pump and Pantry, която е задействала демонстрационен режим, позволяващ безплатно зареждане на гориво след двукратно прокарване на карта с награди.

Бензиностанцията незабавно отстранява софтуерната грешка, след като открива аномалията през октомври 2023 г., а впоследствие предупреждава властите. Благодарение на усилията за разследване правоприлагащите органи проследяват картата с награди, свързана с инцидентите, което води до идентифицирането на Томпсън.

Според полицейските доклади картата с награди на Томпсън е била използвана 510 пъти през шестмесечния период, като на записите от видеонаблюдението е заснето как тя зарежда автомобила си на бензиностанцията. Наградите, натрупани по картата, са били минимални, тъй като тя е била свързана с незначителни покупки.

Като цяло незаконните действия на Томпсън довели до изразходването на 28 хиляди литра гориво, което според оценката на управителя на бензиностанцията възлиза на приблизително 27 860,27 долара, изчислено на базата на средна цена на горивото от 3,758 долара за галон през посочения период.

Томпсън обаче не е единственото лице, замесено в експлоатацията. Друго лице твърди, че Томпсън многократно я е таксувал за използването на картата, като уж е предлагала "гориво с отстъпка".


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 21 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Дедо Мъдю

    31 1 Отговор
    Тва кат едно време уличните телефони с карти, имаха такъв безплатен режим дет се активираше с код : ) Голямо обаждане падна :)

    Коментиран от #5

  • 2 Техническа неизправност

    90 0 Отговор
    Обаче ако бензиностанцията окраде 28 000 с по един литър, това не е кражба.
  • 3 Ъъъ

    38 16 Отговор
    Тъжно е като проумееш какво огромно количество гориво коства за да може за по-малко от година да си вози кравар ския зад ник. Такова количество би ми стигнало за 20 години без да се стискам. Не е изненада предвид лакомите амбиции на тази нация и стремежа им да погълнат всички ресурси на Земята за да могат да ги изкарат през задния си вход (или тяхното беше изход). Шейм он ю Ю ес ей.
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 ИСТИНСКИЯ ГРАД КОЗЛОДУЙ

    3 3 Отговор

    До коментар #1 от "Дедо Мъдю":

    Кога това бе пейзан
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Пежо

    6 1 Отговор

    До коментар #4 от "дрфтгъхуи":

    Законовият толеранс за бензиностанциите е 1,5%, и винаги те цакат с толкова.Единствено ако зареждаш мнооого бавно в малък съд, може да платиш по-малко гориво, от обема на тубичката

    Коментиран от #11

  • 8 Нивото е много ниско

    20 1 Отговор
    по данни в статията: за 6 месеца 28000 литра гориво, означава по 155 литра на ден. Явно списвачите тук не вдяват или не мислят или и двете.

    Коментиран от #9, #10

  • 9 Добре, че не е в

    23 0 Отговор

    До коментар #8 от "Нивото е много ниско":

    галони, защото отива почти по 4. Единственото важно от статията е, че литър гориво в щатите е под един долар или 1.78 БГ левчета по курса за деня. Всичко до 2.70/л е драме на кожи
  • 10 Рускиня

    9 0 Отговор

    До коментар #8 от "Нивото е много ниско":

    Може слеф като се е прибирала да го е източвала в бидон и препродавала?
  • 11 Човек

    0 1 Отговор

    До коментар #7 от "Пежо":

    Толкова сте далече от истината. Само неграмотници коментирате.
  • 12 незнайко

    9 0 Отговор
    ( за да зареди около 28 хиляди литра гориво без да заплаща.... Томпсън е обвинена в кражба чрез противозаконно отнемане на над 5000 долара )
    5000 : 28000 = 0.18 долара ЗА ЛИТЪР ГОРИВО !!! Къде е уловкката ? Писанията по надълу не показват това !!!
  • 13 Арбайтен

    0 0 Отговор
    Забележете цената - 28 хиляди литра гориво, което според оценката на управителя на бензиностанцията възлиза на приблизително 27 860,27 долара - няма и долар за литър. Нашите бензиностанции ни дерат зверски а доходите ни със сигурност са по ниски от тамошните.