Отидете към основна версия

3 157 6

McLaren има нов собственик

  • mclaren-
  • gt-
  • 720s-
  • 750s

Компанията вече е изцяло собственост на Bahrain Mumtalakat Holding Company

Придобиването на McLaren Automotive от бахрейнската компания Mumtalakat Holding Company, суверенния фонд на страната, бележи значителна промяна в собствеността и потенциално подготвя почвата за важни събития в производителя на суперавтомобили.

След като Bahrain Mumtalakat Holding Company вече притежава 100% от McLaren Group, това осигурява на автомобилния производител стабилна и значителна финансова подкрепа. Очаква се тази промяна в собствеността да подпомогне дългосрочния бизнес план на McLaren Automotive, като даде възможност за инвестиции в нови продукти и технологии.

През последните години McLaren Automotive се сблъска с финансови предизвикателства, които доведоха до продажбата на исторически автомобили и дори на централата и фабриката за Formula 1. При новата собственост обаче компанията вероятно ще разполага с необходимите ресурси, за да финансира разработването на бъдещи модели и да електрифицира гамата си.

Неотдавнашните събития в McLaren, включително назначаването на нов главен изпълнителен директор и пускането на пазара на моделите 750S и обновения GT, предполагат подновяване на фокуса върху разработването на продукти и иновациите. Носят се слухове за пускането на нов хиперавтомобил до края на годината, включващ модерни технологии като хибриден V8 двигател с възможност за включване към електрическата мрежа и 3D отпечатани компоненти на окачването.

Новата структура на собствеността би трябвало да донесе стабилност и ресурси на McLaren Automotive, което ще му позволи да се справи с предишните предизвикателства и да се съсредоточи върху разширяването на продуктовата си гама, подобряването на качеството на продуктите и предоставянето на иновативни автомобили на своите клиенти.

Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 10 гласа.

Свързани новини