Last news in Fakti

23 Март, 2024 10:30 3 128 6

McLaren има нов собственик

  • mclaren-
  • gt-
  • 720s-
  • 750s

Компанията вече е изцяло собственост на Bahrain Mumtalakat Holding Company

McLaren има нов собственик - 1

Придобиването на McLaren Automotive от бахрейнската компания Mumtalakat Holding Company, суверенния фонд на страната, бележи значителна промяна в собствеността и потенциално подготвя почвата за важни събития в производителя на суперавтомобили.

След като Bahrain Mumtalakat Holding Company вече притежава 100% от McLaren Group, това осигурява на автомобилния производител стабилна и значителна финансова подкрепа. Очаква се тази промяна в собствеността да подпомогне дългосрочния бизнес план на McLaren Automotive, като даде възможност за инвестиции в нови продукти и технологии.

През последните години McLaren Automotive се сблъска с финансови предизвикателства, които доведоха до продажбата на исторически автомобили и дори на централата и фабриката за Formula 1. При новата собственост обаче компанията вероятно ще разполага с необходимите ресурси, за да финансира разработването на бъдещи модели и да електрифицира гамата си.

Неотдавнашните събития в McLaren, включително назначаването на нов главен изпълнителен директор и пускането на пазара на моделите 750S и обновения GT, предполагат подновяване на фокуса върху разработването на продукти и иновациите. Носят се слухове за пускането на нов хиперавтомобил до края на годината, включващ модерни технологии като хибриден V8 двигател с възможност за включване към електрическата мрежа и 3D отпечатани компоненти на окачването.

Новата структура на собствеността би трябвало да донесе стабилност и ресурси на McLaren Automotive, което ще му позволи да се справи с предишните предизвикателства и да се съсредоточи върху разширяването на продуктовата си гама, подобряването на качеството на продуктите и предоставянето на иновативни автомобили на своите клиенти.


Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 направено в Бахрейн

    8 7 Отговор
    Демек - МакЛарън вече ще се казва МУМТАЛАКАТ . Малко е сложно за произнасяне , не мислите ли ?! Не ми звучи - гъзарят отваря гаража и казва на приятелите си : Елате да ви покажа новият си МУМТАЛАКАТ , завиждайте !
  • 2 Мижав интерес

    3 11 Отговор
    Чувам за първи път за тая марка
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Кара Мурза

    8 0 Отговор
    Сакън, без електрификация! Аллах не позволява таквизи неща! Нефт колкото искаш!
  • 6 Дааа

    6 0 Отговор
    Бавно, но постоянно далеко и близко източният бизнес купува и притежава. Доскорошна гордост на Европейците, тихичко става собственост на компании които допреди 30-на години се смятаха за 3-свят от които да се използват само ресурси. Дали леберастката политика на Европа не я закопава?