Отидете към основна версия

10 876 32

Много китайски автомобили бездействат в европейските пристанища, причината - трудно се продават

  • китайски автомобили-
  • европа

Вносните автомобили, особено китайските, се натрупват в европейските пристанища, превръщайки ги в "паркинги", пише Financial Times. Проблемът възникна поради забавяне на продажбите и поради други логистични затруднения, включително недостиг на шофьори на камиони.

„Автомобилните дистрибутори все повече използват пристанищните паркинги като депа. Вместо колите да се държат при търговците, те се оставят на автомобилния терминал “, съобщават от пристанището на Антверпен-Брюж.

Някои ръководители от автомобилната индустрия са на мнение, че китайските производители просто не успяват да продават превозните си средства в Европа толкова бързо, колкото са очаквали, което е основна причина за задръстванията в пристанищата в региона.

„Китайските производители на електрически автомобили използват пристанищата като паркинги “, каза един от мениджърите на логистичната компания. Някои електрически автомобили от китайски марки стоят в европейските пристанища вече 18 месеца.

Друг събеседник на изданието отбелязва, че много разтоварени автомобили просто остават на пристанищата, докато не бъдат продадени на дистрибутори или крайни потребители. „Това е хаос “.

Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 24 гласа.

Свързани новини