Отидете към основна версия

2 253 6

Продават личната Honda на Сена за над половин милион евро

  • honda-
  • nsx-
  • аертон сена-
  • сена

Колата е изминала малко над 62 хиляди километра

Аертон Сена е легендарен пилот във Formula 1, който освен постиженията си в спорта, може да се похвали и с участието си в разработването на легендарен модел за феновете на Honda – NSX. Именно такава е и една от колите, които той използва в Португалия, където неведнъж е засичан зад волана на червен NSX.

Именно тази кола наскоро се появи за продажба във Великобритания с главозамайваща цена от 500 000 паунда, което е приблизително 582 хиляди евро.

"Сдобих се с автомобила по време на пътуване до Алгарве в Португалия през 2013 г. и оттогава той остава в мое владение", разкрива сегашният собственик. "Червеният NSX на Сена беше подарък от Honda, с която той имаше търговско партньорство. Той често използваше автомобила и се снимаше с него по време на престоя си в Португалия."

С 62 200 километра на километража, този NSX се отличава с дръзко червен екстериор и елегантен черен интериор. Въпреки че не се предоставят конкретни подробности за автомобила, предстоящото му представяне на изложението на Senna в Силвърстоун ще може да отговори на въпросите на потенциалните клиенти.

Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 11 гласа.

Свързани новини