Отидете към основна версия

5 169 14

По-мощни мотори за обновеното Scirocco

  • volkswagen-
  • scirocco-
  • женева 2014

Volkswagen модернизира спортното купе Scirocco, снабдява го с нови по-мощни и икономични двигатели и обогатява оборудването му. Световната премиера на освежения модел ще се състои в началото на март в Женева, а продажбите започват през август.



Немците се надяват обновяването да помогне на Scirocco да се задържи на конвейерите до появата на следващото поколение след две години, както и да прикрие по-лесно общите си корени с Golf V. Дизайнерите на VW са се постарали да разкрасят купето и да го осъвременят в съответствие с останалата гама на марката. Интериорът също е "пипнат".



Подмладеното Scirocco има  нови фарове и стопове със светодиодни елементи, различни брони, радиаторна решетка и капак на багажника. Търсено е визуално сходство с GTI/GTD-версиите на последния Golf.



В салона на очи се набиват новият волан, различните прибори с допълнителни индикатори за температурата на маслото, налягането на нагнетателя и хронометър и изменената централна конзола. Спортните седалки вече ще могат да се тапицират с недостъпни досега материали и цветови комбинации.



Всички двигатели за обновеното Scirocco отговарят на еконормите Евро 6, имат система за гасене и стартиране в задръстване и могат да зареждат акумулатора с кинетичната енергия при спиране (само за моторите с над 220 к.с.). С изключение на базовата версия 1.4 TSI със 125 коня - единствената модификация, лишена от преселективната трансмисия DSG - всички останали агрегати са 2.0-литрови.



Бензиновите турбомотори развиват 180, 220 или 280 к.с., а дизелите - 150 и 184 коня. Върховата версия Scirocco R ще се оборудва със същия двигател, който се монтира на Seat Leon Cupra 280.



Смяната на EA113 с EA888 подсилва модела с 15 коня, но в съобщението до медиите не се споменава нищо за механичен блокаж на диференциала. За сметка на това от VW се хвалят, че всички двигатели са по-икономични - в някои случаи до 19%.



Модернизираното Scirocco ще може да се поръча в нови цветове, сред които са Pyramid Gold, Urano Grey, Flash Red, Pure White и Ultra Violet. Обогатен е и каталогът с джанти (17-19 цола), а списъкът с опциите вече включва система за автоматично паркиране и озвучителна система Dynaudio Excite.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини