Отидете към основна версия

2 175 21

Вандали изрисуваха десетки Cybertruck с обидни думи (ВИДЕО)

  • tesla-
  • cybertruck-
  • пикап-
  • вандали

Атаката е насочена срещу Мъск

Във Форт Лодърдейл, щата Флорида, се е случил странен инцидент, при който автопарк от чисто нови Cybertruck на Tesla, чакащи за доставка, са били изрисуван с графити. В петък следобед в социалните мрежи се появиха кадри, които показват размера на щетите.

Извършителят, който явно е изпитвал силни негативни чувства към главния изпълнителен директор на Tesla Илон Мъск, е изписал със спрей неприлични послания, насочени към него, върху поне 26 пикапа. Вандализмът е бил безразборен, като някои превозни средства са останали незасегнати. Степента на увреждане на други автомобили Tesla на площадката остава неясна.

Към момента подробностите са оскъдни. Мотивът за вандализма е неизвестен, а полицията все още не е коментирала хода на разследването. От Tesla също запазват мълчание относно това как планират да се справят със ситуацията.

В интернет обаче се появиха множество спекулации. Някои шеговито предположиха, че Tesla може да се възползва от инцидента, като предложи за продажба тези вандалски киберколи в "лимитирана серия" - сценарий, който според някои странно подхожда на репутацията на Мъск за неконвенционални маркетингови стратегии.

В по-практичен план екстериорът от неръждаема стомана на Cybertruck може да предложи изненадващо предимство в тази ситуация. Някои почистващи продукти, в зависимост от специфичната боя, използвана от вандала, биха могли да премахнат графитите, без да се налага полиране или пребоядисване.

Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 9 гласа.

Свързани новини